Junior Manager Cross Border Tax Deloitte

Junior Manager Cross Border Tax Deloitte
- On 29 January 2015
Rating
Junior Manager Cross Border Tax Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/junior-manager-cross-border-tax-deloitte 0
0

Haar studie economie vervolgde Kim Kempers met een masterstudie fiscaal recht en een bijbaan bij Ernst & Young. Na een toevallige ontmoeting ontdekte ze echter dat haar ambities en persoonlijkheid beter pasten bij Deloitte, waar ze inmiddels snel carrière maakt. “Het is hier ‘substance over form’ en dat bevalt me enorm.”

'Tijdens een studie-event kwam ik toevallig in contact met iemand van Deloitte, en hoorde ik van hun Tax Accounting praktijk. Dat was precies wat ik zocht; een combinatie van het juridische en economische werkterrein. Ik ben vrijblijvend een kijkje gaan nemen en had meteen een goede klik met de mensen van het team. Later vernam ik dat Ernst & Young een vergelijkbare praktijk heeft, maar toen was mijn keuze al gemaakt. Bovendien voelde ik me meer thuis tussen jonge, ambitieuze mensen dan tussen de veelal mannelijke, senior medewerkers die ik daar had.

Ik wilde per se bij een Big 4-kantoor werken, omdat daar heel veel kennis in huis is en je als starter daar het meest kan leren. Je kunt je ook makkelijker specialiseren of een horizontale overstap maken naar een andere praktijk. Ik werk met 14 collega's in het team van Tax Accounting. We zijn ondersteunend aan onze audit-collega's, bijvoorbeeld door de belastingposities in de jaarrekening te controleren. Maar we adviseren ook externe klanten over hoe ze de beste belastingpositie in de jaarrekening kunnen innemen. Omdat we een relatief klein team zijn, kon ik al snel met een partner mee naar de klant.

We werken voor bedrijven als RTL, ArcelorMittal en ABN Amro. Omdat onze dienstverlening zo specifiek is, zitten onze klanten verspreid door alle industries van Deloitte. Voor RTL bijvoorbeeld maken we elk kwartaal een rapportage, waarin al hun risico- en belastingposities staan. Ik ga voorafgaand naar de klant, bespreek met ze wat er het afgelopen kwartaal is gebeurd en hoe we die activiteiten kunnen opnemen in de belastingpositie. Die informatie is belangrijk voor de aandeelhouders, en moet natuurlijk ook in de jaarrekening opgenomen worden. Binnen de grenzen van de wet zoeken we daarom naar de meest gunstige belastingpositie.

Normaal duurt de stap van de startfunctie Analyst naar Junior Manager zo'n 3 jaar. Maar door Mass Career Customization kun je dat traject versnellen. En omdat ons team relatief klein is, deed ik al vrij snel werk boven mijn niveau. Gelukkig is dat mijn manager niet ontgaan, en heeft hij me na anderhalf jaar deze functie gegeven. Met bijbehorend salaris en verantwoordelijkheid natuurlijk.'

My rating