Kan ik solliciteren zonder vereiste werkervaring?

Kan ik solliciteren zonder vereiste werkervaring?
- On 05 September 2014
Rating
Kan ik solliciteren zonder vereiste werkervaring? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kan-ik-solliciteren-zonder-vereiste-werkervaring 0
0

Zoekend door de duizenden vacatures en dan kom je ineens die droombaan tegen. Je bent helemaal enthousiast en wil beslist deze baan binnen slepen. Maar dan kom je aan bij het lijstje vereiste werkervaring. Moet je solliciteren voor een functie waarvoor je bepaalde vaardigheden mist, of is dit verspilde tijd?

Ja, natuurlijk moet je solliciteren! Het is niet erg als je niet helemaal voldoet aan de eisen van de vacature. Tenslotte is  het onmogelijk dat een vacature honderd procent op iemand zijn lijf geschreven is. Een vacature omschrijving sluit daarbij ook nooit helemaal aan met de daadwerkelijke uitvoering van de baan. Houd je dus niet al te veel vast aan de vereisten!

Wordt er vijf jaar werkervaring gevraagd en jij beschikt maar over een jaar ervaring, is het misschien verstandig om je energie te steken in vacatures die beter bij je passen. Als er meer gegadigden zijn met een langere werkervaring, zullen zij namelijk toch de voorkeur krijgen. Sommige organisaties kijken verder dan alleen naar ervaring. Je kan soms ook vaardigheden uit vorige baantjes meenemen naar een nieuwe functie.

Als jij denkt dat die ene baan voor jou gemaakt is, schroom dan niet en solliciteer gewoon. Niet geschoten is namelijk altijd mis. 

My rating