Kennisgedreven mensen ING

Kennisgedreven mensen
- On 22 January 2015
Rating
Kennisgedreven mensen ING https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kennisgedreven-mensen-ing 4.5
4.5

 “Je ontdekt gauw genoeg of iemand de echte gedrevenheid heeft, of dat hij of zij gewoon een baan zoekt”, vervolgt Hagenaars. “Je merkt het aan de passie waarmee mensen aan tafel zitten. Hoeveel wedervragen stellen ze? Wat drijft ze?” Wat ook meetelt, is of de kandidaat echt wil snappen hoe iets zit, legt Hagenaars uit. “Er zijn veel mensen die een mening hebben, zonder dat ze eerst de feiten hebben onderzocht. Wij zoeken kennisgedreven mensen. Die zich écht verdiepen in de materie: hoeveel klanten gaan naar een bankkantoor? Hoeveel bellen er? Wat zijn nou de drijfveren van de klant?”

Hagenaars let ook op autonomie bij kandidaten. “Zeker als je trainee bent, heb je nog niet die strepen op je mouw. Durf je tegen de gevestigde stroom in te redeneren en je een eigen mening te vormen? Je moet goed kunnen luisteren, maar ook op basis van je analyse met een eigen visie komen."

 Het CV van een kandidaat kan al iets zeggen, vindt Hagenaars. “Heeft iemand verre reizen gemaakt, of in het buitenland gestudeerd of gewerkt? Dat is een goed teken. Dan is hij of zij bereid om uit de comfort-zone te stappen. De vraag die vooral telt is: heb je voldoende energie en vechtlust om het jezelf niet te makkelijk te maken? Het staat natuurlijk ook mooi op een CV als iemand preses was bij de studentenvereniging. Maar dat alleen maakt hem of haar niet per definitie een betere kandidaat. Die persoon kan om die reden ook een paar jaar langer over z’n studie hebben gedaan.”

My rating