Kernkwaliteiten in een juridische functie

Vrouw houdt iPhone 6 vast
- On 11 December 2014
Rating
Kernkwaliteiten in een juridische functie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kernkwaliteiten-een-juridische-functie 0
0

In een juridische functie is het belangrijk dat je over de volgende kwaliteiten beschikt: uitdrukkingsvaardigheid, stressbestendigheid, zelfverzekerd, presenteren, luisteren en overtuigen.

Daarnaast wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht. Je bent verantwoordelijk voor je eigen cliënten en opdrachten. Hierbij is het heel belangrijk dat je beschikt over een grote dosis mensenkennis en inlevingsvermogen. Ook moet je moeilijke juridische termen gemakkelijk en duidelijk kunnen uitleggen aan je cliënt.

In een juridische functie is het ook noodzakelijk dat je eerlijk en betrouwbaar bent. Op deze manier kun jij je cliënten zo goed mogelijk helpen. Zij moeten namelijk het gevoel hebben dat jij aan hun kant staat en ervoor zorgt dat je voor hen voor de beste oplossing zorgt. Om dit te bereiken moet je hard werken en gedreven zijn. Je werkt regelmatig onder grote druk, waarbij je passie voor dit vak niet mag ontbreken. 

My rating