Kernkwaliteiten leidinggevende supply chain

Weg, torens, brug, bergen, palen
- On 11 December 2014
Rating
Kernkwaliteiten leidinggevende supply chain https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kernkwaliteiten-leidinggevende-supply-chain 0
0

Hieronder zijn drie kwaliteiten beschreven waar je absoluut over moet beschikken als je leiding wilt geven in de supply chain of logistieke sector.

1. Grensoverschrijdend samenwerken

Als je in de logistiek wil gaan werken, is het van belang dat je grensoverschrijdend kunt samenwerken en continu op de hoogte bent van wat er in de hele wereld gebeurt binnen jouw sector.

2. IT

Het draait bij supply chain technologie tegenwoordig niet meer om ERP-systemen, maar om nieuwe oplossingen in de Cloud. Je zult verder moeten kijken dan naar de traditionele software. Op deze manier zorg je voor een snellere supply chain.

3. Flexibiliteit

Je moet flexibel kunnen zijn in het inkoopbeleid en bij het voorraadbeheer. Zo is inkopen in Azië goedkoop, maar zitten er ook nadelen aan vast. Je moet je orders bijvoorbeeld lang van tevoren plaatsen. Ook voor het voorraadbeheer zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de voorraad bijvoorbeeld in de winkel op te slaan of bij de fabrikant of groothandel. Het is van belang dat je hier duidelijke afspraken over maakt met andere ketenpartijen.

My rating