Kernkwaliteiten offshore medewerker

Kind maakt tekening met potloden
- On 11 December 2014
Rating
Kernkwaliteiten offshore medewerker https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kernkwaliteiten-offshore-medewerker 0
0

Als je geïnteresseerd bent in een offshore carrière zijn er een aantal eigenschappen waar je aan moet voldoen. Het aller belangrijkste is dat je geen heimwee hebt. Je bent vaak voor lange tijd aan het varen, waarbij je slechts beperkt contact hebt met het thuisfront.

Daarnaast is het belangrijk dat je verantwoordelijkheidsgevoel en saamhorigheidsgevoel hebt. Je bent vaak met een vaste crew aan het varen, waarbij je verantwoordelijk bent over het wel en wee van de bemanning en het schip. Daarnaast leven jullie lange tijd samen met dezelfde groep mensen met weinig privacy, hier moet je goed tegen kunnen.

Ook is het belangrijk dat je zelfverzekerd en doelgericht het nodige werk verricht. Er hangt veel af van je werkzaamheden en wanneer er iets verkeerd gaat kan dit grote gevolgen hebben.

Analytische vaardigheden zijn ook een must. Met analytische vaardigheden en inzicht kan een mogelijk problematische situatie worden herkent, en op tijd worden opgelost.

Andere competenties die je moet bezitten zijn stressbestendigheid, onafhankelijkheid, anticiperend en besluitvaardigheid. 

My rating