Kernkwaliteiten van een marketeer

Vrouw op een terrein met telefoon
- On 11 December 2014
Rating
Kernkwaliteiten van een marketeer https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kernkwaliteiten-van-een-marketeer 2
2

Als marketeer zijn er veel eigenschappen waar je aan moet voldoen. Je moet creatief zijn en ‘out of the box’ kunnen denken. In de huidige markt is er een overvloed aan reclame; aan jou de taak om te verzinnen hoe jouw reclame eruit springt. Op welke manieren kun je nog meer reclame maken dan alleen het gebruik van de traditionele kanalen?

Ook is het belangrijk om commercieel en klantgericht te zijn. Deze twee begrippen zijn lastig te combineren, omdat je enerzijds denkt aan het commerciële belang van de organisatie en anderzijds aan de behoeften van de klant. De behoefte van de klant moet je voorop stellen en dit wordt dan ook het uitgangspunt van jouw marketingcampagne.

Analytische vaardigheden heb je nodig om de markt te verkennen. Denk aan het interpreteren van trends en het maken van een indeling van de markt in klantengroepen.

Als marketeer moet je ook besluitvaardig zijn. Jij neemt de beslissingen en jij hakt de knopen door. Hierbij moet je ook goed kunnen presenteren. Je moet achter je beslissingen staan en deze kunnen presenteren aan je collega’s. Daarnaast moet je ook de fantastische producten waar jij marketingplannen voor maakt goed kunnen pitchen bij zowel de directie van jouw bedrijf als van de klant.

Ook moet je als marketeer competitief zijn. Jouw drijfveer is dat je te allen tijde beter wilt zijn dan de concurrenten. Je bent altijd in gevecht met de concurrent om de gunst van de klant. 

My rating