Kernkwaliteiten van een sales medewerker

iPhone 5 aan de oplader bij een Macbook
- On 11 December 2014
Rating
Kernkwaliteiten van een sales medewerker https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kernkwaliteiten-van-een-sales-medewerker 0
0

Een sales medewerker is een typisch beroep voor een commerciële organisatie omdat je werkzaamheden draaien om het verhogen van de omzet en het binnenhalen van klanten. Qua persoonlijkheidstype kun je een sales medewerker typeren als een ‘bemiddelaar’ en een ‘succesvolle werker’.

De bemiddelaar is goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. Hij heeft een sterke behoefte om conflicten te mijden en de vrede te bewaren. Zijn persoonlijkheidskenmerken zijn vriendelijk, geduldig, ruimdenkend, steunend en loyaal.

De succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hij is zelfverzekerd, gedreven, betrouwbaar, gevend, ijverig en praktisch. Hij probeert mislukkingen te vermijden en successen te behalen.

Andere kwaliteiten waar een sales medewerker over beschikt zijn: resultaatgerichtheid, creativiteit, overtuigingskracht, communicatief vaardig, samenwerken, organiserend, commercieel inzicht en initiatiefrijk. 

My rating