Kleding bij een sollicitatiegesprek

Kleding bij een sollicitatiegesprek
- On 03 September 2014
Rating
Kleding bij een sollicitatiegesprek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kleding-bij-een-sollicitatiegesprek 0
0

Je hebt een goede indruk gemaakt met je cv en bent uitgenodigd om bij het bedrijf een sollicitatiegesprek te houden. Dit gesprek geldt als een persoonlijke kennismaking en hierbij kan je een goede eerste indruk achterlaten. Het is dus verstandig je netjes en representatief te kleden. De kleren die je draagt geven andere mensen een idee van wie je bent en het bepaald dan ook indirect mee met de keuze om jou aan te nemen of niet. 

Een verzorgd uiterlijk
Let erop dat je er verzorgd uitziet tijdens het gesprek. Schone kleren zonder draadjes, gestreken en die mooi zitten zijn een must. Ook is het belangrijk dat je niet op je uitgaanschoenen binnen loopt, zorg voor nette en gepoetste schoenen. Natuurlijk hoef je niet speciaal voor het gesprek naar de kapper en manicure maar een verzorgd kapsel staat wel zo netjes.  

Kleding die past bij de organisatie 
Let op de bedrijfscultuur van het bedrijf waar je naartoe gaat. Dit geeft meestal wel een goede indicatie naar de dresscode die ze hanteren. Bij twijfel kan je altijd beter wat formeler gekleed gaan dan te informeel. 

My rating