Kleding keuze voor sollicitatiegesprek

Kleding keuze voor sollicitatiegesprek
- On 03 September 2014
Rating
Kleding keuze voor sollicitatiegesprek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/kleding-keuze-voor-sollicitatiegesprek 0
0

Een eerste indruk wordt gebaseerd op meerdere punten. Waar je natuurlijk als vrouw als eerst over na denkt is: ‘Wat moet ik aan?’.  Maar het geldt net zo goed voor mannen dat het belangrijk is welke kleding je uitkiest om aan te trekken naar je eerste gesprek.

Denk je een goede indruk te kunnen maken doormiddel van een diep decolleté, dan heb je het goed mis! Een sexy uitstraling zal niet positief voor je uitwerken. Mannen zullen niet stoppen met staren en je nauwelijks in de ogen aankijken en vrouwen zullen weinig waardering tonen voor je. Het komt goedkoop over en je komt daarnaast ook een stuk minder serieus over. Je hebt deze truc helemaal niet nodig om indruk te maken, dus vooral niet doen!

Schoenen, ook weer een vrouwendingetje. Kijk goed naar de functie waarvoor je solliciteert. Als je outfit maar past bij het bedrijf waarbij je solliciteert, kan je heel veel verschillende soorten schoenen dragen. Solliciteer je voor een formele functie op kantoor? Ga dan voor een paar nette schoenen of hakken. Wordt het strand je nieuwe werkplek, dan kan een slippertje heel goed. Het is maar net in welke omgeving je terecht komt. Pas je kleding hierop aan en je kunt weinig fout doen. 

My rating