Lars Koopman is in 2013 gestart bij PGGM als Balansrisicomanager

Lars Koopman is in 2013 gestart bij PGGM als Balansrisicomanager
- On 10 May 2016
Rating
Lars Koopman is in 2013 gestart bij PGGM als Balansrisicomanager https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/lars-koopman-2013-gestart-bij-pggm-als-balansrisicomanager 4.666665
4.666665

Testimonial Lars Koopman

Lars Koopman is in 2013 gestart bij PGGM als Balansrisicomanager

 

Om welke reden(en) werk jij bij PGGM?

De voornaamste reden dat Lars bij PGGM werkt is vanwege de impact die PGGM heeft op de oude dag van ruim 2,5 miljoen mensen. PGGM wil een vooraanstaande pensioenuitvoerder zijn.

Lars: “Pensioen gaat de komende tijd flink wijzigen in opzet en functie. Zoals bijvoorbeeld  de overgang naar een nieuw pensioenstelsel en de integratie van pensioen met zorg en wonen. Ik krijg  de kans om dergelijke onderwerpen verder uit te denken, in samenwerking met collega’s en instanties buiten PGGM.”

 

Waarom heb je voor PGGM gekozen, wat sprak je aan?

Lars: “Ik heb gekozen voor PGGM vanwege de vele mogelijkheden van doorontwikkeling. PGGM stimuleert haar werknemers actief tot het volgen van een vakinhoudelijke opleiding. Daarnaast besteedt PGGM veel aandacht aan  persoonlijke ontwikkeling door middel van een ruim aanbod aan competentiegerichte trainingen.”

 

Welke studies heb je afgerond en waar heb je gestudeerd?

”Ik heb Econometrics & Operational Research gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, aangevuld met een master Quantitative Finance & Actuarial Science aan diezelfde universiteit. Vervolgens heb ik, naast mijn baan bij PGGM, de opleiding tot Actuaris van het Actuarieel Genootschap (AAG) aan het Actuarieel Instituut te Utrecht afgerond. Momenteel volg ik  een internationale opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA).”

 

Wat zijn jouw talenten?

Lars: “Mijn talenten bevinden zich voornamelijk in het analytische; het oplossen van complexe vraagstukken over  de financiering van het pensioen van de deelnemers van onze klanten. Daarnaast verdiep ik me in het kwantificeren van  het beleggingsrisico, door middel van onderzoek naar de verschillende beleggingscategorieën.”

 

Hoe heb je je tot nu toe ontwikkeld (vakinhoudelijk/persoonlijk) binnen PGGM?

”Mijn persoonlijke ontwikkeling zit hem vooral in de reflectie van mijn handelen. Door er achter te komen hoe ik bepaalde zaken aanvlieg, weet ik in het vervolg meer nadruk te leggen op zaken die anders aangepakt kunnen worden. Vakinhoudelijk heb ik me ontwikkeld via studies naast mijn werk, maar ook door veel praktijkkennis op te doen.”

 

Beschrijf eens een typische werkdag/werkweek?

Lars: “ Een typische werkdag bestaat voor mij voornamelijk uit het me verdiepen in vraagstukken op het gebied van ALM (Asset Liability Management) studies. Aan de basis van het advies wat ik opstel ligt het simuleren van een economische omgeving en de impact die deze heeft op de pensioenregeling. Daarnaast denk ik mee met de transitie van het huidige pensioenstelsel naar een eventueel nieuw stelsel.”

 

Hoe zou je de sfeer/cultuur omschrijven binnen PGGM?

“Ik vind de sfeer binnen PGGM vriendelijk en open. Collega’s zijn graag bereid te helpen in de ontwikkeling en er is genoeg ruimte om aan te schuiven bij  zaken die ik interessant vind. Ik merk wel dat de cultuur binnen PGGM verandert. Door het ‘Daadkrachtig Vernieuwen’ programma (reorganisatie) worden mijn collega’s en ik geprikkeld om efficiënter te werken, wat zorgt voor een strakkere prioriteitstelling. Gelukkig blijven er genoeg interessante projecten over om aan te werken.”

My rating