LinkedIn bij het vinden van een baan

LinkedIn bij het vinden van een baan
- On 22 September 2014
Rating
LinkedIn bij het vinden van een baan https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/linkedin-bij-het-vinden-van-een-baan 3.666665
3.666665

Het vinden van een baan en sociale media gaan er goed samen. Althans, als je je sociale media kanalen op de juiste manier inzet. Via LinkedIn kun je op een laagdrempelige manier contact zoeken met mensen die je aan werk kunnen helpen. Andersom zoeken recruiters via sociale media ook naar geschikte kandidaten voor hun openstaande vacatures.

LinkedIn is voor bedrijven een populair medium om nieuwe werknemers te vinden. Om gevonden te worden is het handig dat je je profiel volledig invult en je aansluit bij groepen die bij jouw studie of werkveld passen. Door relevantie zoekwoorden uit je profiel of wanneer je mee discussieert in groepsdiscussies, kun je opvallen bij recruiters. Hierdoor krijgen zij een goed beeld van wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Daarnaast is LinkedIn perfect om een (zakelijk) netwerk op te bouwen.

Via LinkedIn hoef je niet alleen te wachten tot je gevonden wordt, andersom biedt LinkedIn jou ook de mogelijkheid om naar vacatures te zoeken. Zo kun je snel in contact komen met degene die de vacature heeft geplaatst.

My rating