Luc Koppen is in 2015 gestart bij PGGM als junior balansrisicomanager.

- On 27 May 2016
Rating
Luc Koppen is in 2015 gestart bij PGGM als junior balansrisicomanager. https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/luc-koppen-2015-gestart-bij-pggm-als-junior-balansrisicomanager 5
5

Welke studies heb je afgerond en waar heb je gestudeerd?

Ik heb mijn bachelor Economics afgerond aan de Universiteit Maastricht. Tijdens deze bachelor heb ik, als onderdeel van een exchange programma, een half jaar aan de Copenhagen Business School gestudeerd. De studie Economics vond ik niet kwantitatief genoeg, waarna ik ben geswitcht  naar Econometrics. De master Econometrics heb ik na een afstudeerstage bij PGGM succesvol afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast mijn baan bij PGGM volg ik de opleiding tot Actuaris aan het Actuarieel Genootschap.

Hoe ben je in aanraking gekomen met PGGM?

Tijdens mijn master econometrie zag ik op LinkedIn een vacature voor een werkstudent bij het actuariaat van PGGM. Nadat ik was aangenomen, leerde ik het bedrijf beter kennen. In de laatste maanden van mijn studie kwam er een Junior positie vrij bij de afdeling Actuarieel Advies & ALM, toen heb ik de kans aangegrepen om bij PGGM te starten als Junior Balansrisicomanager.

Waarom heb je voor PGGM gekozen, wat sprak je aan?

Ik heb gekozen voor PGGM omdat de vakinhoudelijk materie veel uitdaging biedt. Daarnaast besteedt PGGM veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door een sterke focus te leggen op ieders competenties. Wat me verder aanspreekt is dat de cultuur bij PGGM informeel en open is. Collega’s zijn  altijd bereid om te helpen bij vragen.

Beschrijf eens wat je doet in je functie en wat is jouw analytische uitdaging?

Als Junior Balansrisicomanager ben ik vooral bezig met vraagstukken op het gebied van Asset Liability Management (ALM). Hieronder valt onder andere het adviseren van klanten over het beleggingsbeleid op hoofdlijnen en het premiebeleid. Voor het opstellen van een dergelijk advies wordt de economische omgeving gesimuleerd en de impact berekend op de gemodelleerde pensioenregeling in het zogenoemde ALM-model. Het uitvoeren van analyses en het onderhouden van dit model zijn een van mijn belangrijkste werkzaamheden.

Wat heb je tot nu toe geleerd en wat verwacht je van de komende periode?

Ik heb al veel geleerd sinds ik ben gestart bij PGGM. Met name over de financiering van pensioen en houdbaarheid van het pensioenstelstel. Ik verwacht in de komende periode nog meer inhoudelijke kennis op te doen door regelmatig te sparren met collega’s over verschillende onderwerpen. Tevens hoop ik veel te leren door het volgen van de opleiding tot Actuaris.

Hoe zou jij jou team/afdeling omschrijven?

Mijn afdeling is een jong, enthousiast maar vooral ook professioneel team. Iedereen is open naar elkaar en dat bevordert de onderlinge samenwerking. Dat komt de kwaliteit ten goede. Buiten werktijden om zijn er ook regelmatig andere activiteiten met het team.

My rating