Luisteren, Samenvatten, Doorvragen

Luisteren, Samenvatten, Doorvragen
- On 04 September 2014
Rating
Luisteren, Samenvatten, Doorvragen https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/luisteren-samenvatten-doorvragen 0
0

Woorden zijn misschien minder belangrijk voor de eerste indruk dan je lichaamstaal, maar ze zijn zeker belangrijk! Voor een goed en vloeiend gesprek zijn er technieken. Een bekende is de LSD-formule die bestaat uit de punten: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. De formule laat zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf.

Luisteren
Tijdens het luisteren luister je niet alleen naar de verbale communicatie, maar ook naar de non-verbale communicatie. Let op de manier waarop de ander de woorden uitspreekt (toon, volume, kracht) en ook op de lichaamstaal (houding, gebarentaal en gezichtsexpressie). 
Tijdens het luisteren vergeten veel mensen dat je eigen lichaamstaal ook een grote rol speelt. Het laat zien dat je de ander begrijpt en je houding en expressie hebben invloed op de houding en reactie van je gesprekspartner. Laat in je lichaamshouding zien, dat je ruimte biedt om de ander te laten vertellen. Onderhoud ook oogcontact, knik en ‘hum’. Verder moet je de ander niet onderbreken en laat hem geheel uitspreken.

Samenvatten
Als de ander klaar is met zijn betoog, vat je het in je eigen woorden samen om te checken of je het goed begrepen hebt. Je geeft de gelegenheid om de ander te laten corrigeren. Je kan je zin beginnen met ‘’Als ik je goed heb begrepen, vind jij dat…’’ of ‘’Je zegt dus dat…’’.

Doorvragen
Kijk of er punten worden aangekaart waarop je in kunt gaan. Vraag door als iemand bijvoorbeeld zegt dat alles in de soep loopt. 'Zijn er geen uitzonderingen te noemen?'. Op deze manier kom je achter informatie die wellicht erg belangrijk is.

My rating