Management ICT trainee - Ervaring Rabobank

Management ICT trainee - Ervaring Rabobank
- On 08 October 2014
Rating
Management ICT trainee - Ervaring Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/management-ict-trainee-ervaring-rabobank 0
0

Stel je even voor.
Ik heet Klaas de Bont en ben 26 jaar. Ik heb mijn studie gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een Bachelor in International Business Administration en een Master in Business Information Management. Ik was in 2012 begonnen aan het Management Traineeship ICT.

Hoe ervaar je de cultuur binnen de Rabobank en binnen jouw afdeling?
Binnen Groep ICT heb je enorm veel verschillende expertises. En die heb ik in mijn project regelmatig nodig gehad. Wat ik duidelijk terug zie komen is de behulpzaamheid die collega's tonen als je ze nodig hebt om even te sparren over een oplossingsrichting. Dat is duidelijk het coöperatieve idee van 1+1 =3.
Je wordt in je traineeopdracht gekoppeld aan een begeleider en een opdrachtgever. Dit zijn altijd collega's binnen je afdeling met veel ervaring en bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Ik heb zelf wekelijks een overleg waarin we samen terugkijken op de week, wat er is gebeurd, wat er goed ging en wat ik anders had kunnen aanpakken. Erg leerzaam.

Hoe ervaar je het Management Traineeship ICT?
Trainees worden hier zeer gewaardeerd, dat merk je ook aan de grote betrokkenheid van het senior management. Als je iets met hen wilt bespreken, kan dat altijd. Ik leer in korte tijd snel bij en heb veel vrijheid om mijn eigen agenda te bepalen. Naast de opdracht is er veel ruimte om eigen initiatief te nemen. Om bijvoorbeeld een eigen project uit te voeren of workshops en trainingen te volgen. Daarnaast is de Rabobank een heel sociale, menselijke omgeving om te werken. Je wordt gewaardeerd op de talenten die je als persoon meebrengt en die je tijdens het verdere traineeship ontwikkelt. In mijn ogen is de Rabobank een topbedrijf en een topwerkgever.

Je bent nu al een tijdje werkzaam bij de Rabobank. Beschrijf eens wat je ambities zijn binnen de Rabobank? 
Toen ik begon had ik nog geen helder beeld van wat ik wilde gaan doen, behalve dat ik een vlammende carrière ambieerde. Ik ben nog steeds zoekende naar de manier waarop ik dat ga bereiken. Maar ik word door de mogelijkheden, coaching en mentoring vanuit het traineeship erg geholpen om hier richting aan te geven. Ik weet dat ik de technische inhoud van ICT enorm boeiend vind, maar ook dat de mensen met wie ik werk een belangrijke rol spelen in mijn eigen werkplezier.

My rating