Management ICT trainee - Waarom Rabobank

Management ICT trainee - Waarom Rabobank
- On 08 October 2014
Rating
Management ICT trainee - Waarom Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/management-ict-trainee-waarom-rabobank 3
3

Stel je even voor.
Ik heet Klaas de Bont en ben 26 jaar. Ik heb mijn studie gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een Bachelor in International Business Administration en een Master in Business Information Management. Ik was in 2012 begonnen aan het Management Traineeship ICT.

Waarom heb je voor de Rabobank en het Management Traineeship ICT gekozen?
Ik koos met name voor de unieke combinatie van ICT en management die je binnen het traineeship krijgt. ICT is een vakgebied waar ik al jaren geïnteresseerd in ben, maar met mijn bedrijfskundige opleiding ben ik geen echte ICT-specialist. Dit traineeship biedt mij 'the best of both worlds'. Daarbij komt dat je bij de Rabobank echt duidelijk ziet waar je het voor doet. Ik ervaar vaak zelf als klant wat we binnen Groep ICT voor nieuwe functionaliteiten ontwikkelen, voor bijvoorbeeld ons internetbankieren. Maar ook binnen de organisatie zie je de impact van ICT, bijvoorbeeld voor de gebruikers van onze systemen bij de lokale Rabobanken door het hele land. Tijdens mijn Master heb ik voor mijn scriptie en stage een aantal bedrijven van dichtbij ervaren. Hierdoor wist ik vrij snel dat ik voor een grote organisatie wilde werken waar ik mijn eigen netwerk kan opbouwen en waar je met meer bezig bent dan alleen je huidige project.

Stel je moet kandidaten werven, waarom moet een kandidaat kiezen voor het Rabobank Management Traineeship ICT?
Voor de verantwoordelijkheid die je krijgt. Het zijn grote en serieuze opdrachten waar je je mee bezig houdt, complex van aard en waarbij je veel mensen in de organisatie nodig hebt om ze succesvol af te ronden. Er wordt je niet verteld wat je moet doen, je moet echt zelf je eigen brainpower gebruiken om tot een succes te komen. Voor de vrijheid om zelf te ondernemen en te initiëren. Zo ben ik naast mijn projecten nog betrokken bij een MVO-samenwerking van de Rabobank, Schiphol, Microsoft en tal van andere activiteiten binnen de bank. Voor de persoonlijke aandacht. Er is binnen het traineeship een goed netwerk om op terug te vallen. Hierdoor weet je dat je veel kunt proberen, en dat je er nooit alleen voor staat. En voor Rabo Unplugged: een moderne werkomgeving en flexibiliteit. Je past werken aan jouw leven aan, niet meer andersom.

My rating