Management trainee bij Rabobank

Management trainee bij Rabobank
- On 03 May 2015
Rating
Management trainee bij Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/management-trainee-bij-rabobank 3
3

Joyce Baars is een Management trainee en in dit artikel vertelt ze over haar ervaringen.

Na het behalen van mijn diploma International Business wist ik één ding zeker: ik wil nog veel meer leren! De keuze voor een traineeship was daarom ook niet zo moeilijk. Specifiek dit traineeship spreekt mij aan vanwege het opleidingsprogramma. Hier is écht over nagedacht. Er is een ruim aanbod van diepgaande sessies om mijzelf verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak en daarnaast is er veel ruimte om mij op inhoudelijk vlak te verbeteren.

Zelf invloed op mijn toekomst 
Het traineeship biedt mij ontzettend veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en ik bepaal hierin mijn eigen pad. Het traineeship richt zich op Groep ICT, dat meer dan 3.000 medewerkers kent. Dit directoraat bestaat uit veel verschillende onderdelen, namelijk Innovatie & Architectuur, Klantencontact, Application Development & Maintenance en Beheer & Exploitatie. Hierdoor kun je je in twee jaar tijd op verschillende gebieden ontwikkelen. Maar er is zeker meer; dit traineeship stopt niet bij Groep ICT. Rabobank Groep kent een uitgebreid netwerk en veel verschillende onderdelen. Tijdens het traineeship staan alle opties open. Ik krijg de vrijheid om zelf meer van de Rabobank te leren kennen. Zo vertrek ik eind mei met medetrainees naar Paraguay voor een opdracht van vijf weken. Ik heb dus zelf zeker veel invloed op mijn toekomst!

Inspirerend
Mijn eerste opdracht heb ik vervuld ik als Lean consultant. Ik heb medewerkers begeleid bij het invoeren van Lean in hun eigen werk. Na pas een paar weken in dienst te zijn bij de Rabo, gaf ik al trainingen aan ervaren managers,  een leuke uitdaging! Na acht maanden heb ik veel geleerd over het efficiënter en leuker maken van je werk door middel van Lean. Ook heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen van managers en medewerkers. In mijn tweede opdracht ben ik bezig met het implementeren van een tool bij alle lokale banken. Ik bepaal hiervoor de strategie en ben ook veel bij banken aanwezig om hen verder te helpen. Om de tool optimaal in te zetten is andere manier van werken nodig. De bovenstaande leerpunten uit mijn eerste opdracht komen daarbij erg goed van pas! Ook in deze opdracht ga ik weer met mensen aan de slag om het werk net iets leuker te maken en dat inspireert me ontzettend. 

 

My rating