Management traineeship ICT - Vrijheid Rabobank

Management traineeship ICT - Vrijheid Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Management traineeship ICT - Vrijheid Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/management-traineeship-ict-vrijheid-rabobank 0
0

Beoordeling

“Ik vind het vooral fijn dat we ontzettend veel vrijheid krijgen. Binnen de opdracht ben je heel zelfstandig bezig en je krijgt snel verantwoordelijkheid. Soms iets sneller dan je zou willen, maar uiteindelijk leer je daar juist het meest van! Naast de hoofdopdracht hebben we de kans om andere kleine opdrachten op te pakken die we zelf mogen kiezen. Daarvoor maken we gebruik van het netwerk van trainees van vorige lichtingen of onze mentors. Ik vind het ook bijzonder hoe betrokken het management van Groep ICT is: je krijgt goede coaching en advies, niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk."  

Ontwikkeling en verwachting

“Je leert in het traineeship vooral hoe je samenwerkt met andere trainees en collega’s. Hoe je snel een oordeel kunt vormen en beslissingen kunt nemen over zaken waarvan je aanvankelijk niet zoveel kennis hebt, in mijn geval firewalls. Als trainee word je opgeleid voor een managementfunctie. Dat betekent dat je leert hoe je kunt aansturen, strategische kunt plannen en/ of concepten kunt door vertalen naar concrete acties. Persoonlijk heb ik veel geleerd over de manier waarop de beheerorganisatie werkt en wat het betekent om daar een project te draaien. Je leert ook veel over de cultuur van de afdeling en hoe die zich verhoudt tot de resultaten die je wilt bereiken met je team. Daarnaast leer je hoe je collega’s kunt overtuigen, hoe je optimaal kunt communiceren om mensen mee te krijgen en hoe je draagvlaak kunt creëren voor je ideeën.”

My rating