Management van de toekomst ING

Management van de toekomst
- On 22 January 2015
Rating
Management van de toekomst ING https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/management-van-de-toekomst-ing 4
4

Directeur Particulier Hans Hagenaars van ING windt er geen doekjes om: trainees zijn voor ING ontzettend belangrijk. “Ze brengen intelligentie en verfrissende ideeën in en zijn het management van de toekomst. Als je die mensen niet in voldoende mate naar je toehaalt, kun je op langere termijn een probleem krijgen met leiderschap. In mijn bedrijfsonderdeel werken zesduizend medewerkers. Om al die onderdelen goed te managen, heb je een kwalitatief hoogwaardig senior-management nodig.”

“Wat me aansprak was dat ING aangaf: je krijgt vanaf het begin verantwoordelijkheid en je kunt echt mooie dingen neerzetten”, zegt Verstappen. “Je hoort vaak dat je in een traineeship op andere plekken minder verantwoordelijkheid krijgt, maar hier wordt je mening op prijs gesteld. Daarnaast krijg je veel begeleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In je werk heb je te maken met aspecten als IT, risk en finance. Daar leer je ook ontzettend veel over.”

Verstappen kreeg in het 1e halfjaar als projectleider de mogelijkheid om de Financiële Infomatieavonden op te zetten. Dat waren bijeenkomsten voor klanten en niet-klanten over thema’s als een huis huren of kopen en het pensioen. “Ik ben van Roermond tot Groningen gereisd om die avonden ook zelf bij te wonen. Dat was zo gaaf om als eerste project te doen.”

Na die twee projecten van elk een halfjaar, komt de trainee in de eerste ‘echte’ functie. Dit is nog steeds onderdeel van het traineeship. Verstappen werkt nu als productmanager bij de afdeling sparen. “Het draait er hierbij om hoe we de klant kunnen helpen bij de vraag: hoe kan ik rendement halen uit m’n geld, voor nu en voor later?”

My rating