Manager Operational Excellence Accenture

Manager Operational Excellence Accenture
- On 06 November 2014
Rating
Manager Operational Excellence Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/manager-operational-excellence-accenture 0
0

Wat ik doe

Binnen Accenture voer ik projecten uit voor financiële dienstverleners waarbij mijn specialisme kostenreductie en procesoptimalisatie is. Hierbij los ik voor onze klanten vraagstukken op het vlak van complexiteitsreductie, het inrichten van efficiëntere en klantcentrale processen (middels Lean Six Sigma), het inrichten en optimaliseren van operationeel management en coaching van managers.

De afgelopen acht jaar heb ik zo bij de meeste grote Nederlandse banken bijgedragen aan het verlagen van de operationele kosten en het verhogen van de klanttevredenheid.

Mijn mooiste en interessante project tot dusver is een transformatieprogramma geweest dat ik, gezamenlijk met vier collega’s, voor een levensverzekeraar heb uitgevoerd. Hierbij hebben we de operationele kosten met 25% verlaagd, de processen efficiënter gemaakt en operationeel management ingericht. Daarbij hebben we het management ondersteund om de verandering naar de organisatie toe uit te dragen en heeft de organisatie zelf de vaardigheden ontwikkeld om de operationele processen zelfstandig, continu te blijven verbeteren.

Momenteel richt ik operationeel management in en coach ik managers bij het servicecentrum hypotheken voor een Nederlandse grootbank.

Een dag in mijn leven

De meeste werkdagen ben ik al vroeg op kantoor bij de klant. De helft van mijn tijd besteed ik daar meestal aan vergaderingen, het afstemmen van projectaanpak en -voortgang met de klant, het aansturen van het projectteam en het reviewen van klantdeliverables. De overige tijd ben ik inhoudelijk betrokken door deelname aan workshops, het uitwerken van business cases / klant deliverables, het implementeren van procesverbeteringen en het beantwoorden van mijn e-mails. In de avond gaat de laptop thuis vaak ook nog wel een uurtje open.

Naast de projectwerkzaamheden ben ik per week gemiddeld een uur of acht bezig met overige werkzaamheden zoals het verder uitwerken van onze klantproposities, het bezoeken van klanten en het voeren van sales gesprekken / pitches.

Mijn advies

Gebruik het brede kennisnetwerk binnen Accenture, leer van je collega’s, geniet van de energie en de gedrevenheid en stuur je eigen carrière! Binnen Accenture is alles mogelijk!

My rating