Masterstage Rembrandt F&O

Masterstage Rembrandt F&O
- On 30 September 2014
Rating
Masterstage Rembrandt F&O https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/masterstage-rembrandt-fo 0
0

Studeren en stage bij Rembrandt F&O

Na mijn bachelor International Business Administration, besloot ik mijn Master in Finance aan Tilburg University te gaan volgen: een ambitieus programma met interessante vakken. Het was een volledige studie waar ik alle essentiële basisvaardigheden en concepten over Investments en Corporate Finance heb geleerd.

In de beginfase van mijn master ben ik erg actief geweest bij Asset Accounting & Finance en ontmoette toen veel verschillende bedrijven uit de financiële wereld. Vervolgens ben ik via de London Banking Tour aansluitend een periode in Londen geweest om daar het dynamische en intensieve leven als investment banker te ervaren. Mijn tijd in het financiële hart van de wereld liet mij inzien dat de cultuur - waarin competitie tussen collega’s, haantjesgedrag en face-time overheersten – mij niet gelukkig zou maken.

Ik kwam tot de conclusie dat ik zocht naar een stage met veel verantwoordelijkheid, maar waarbij de juiste balans mogelijk is tussen werk en privé. In mijn optiek is dat essentieel om scherp en gefocust te blijven. Daarom ben ik stage gaan lopen bij Rembrandt Fusies & Overnames, waar de juiste balans hoog in het vaandel staat.

Tijdens mijn stageperiode moest ik nog een aantal vakken afronden en mijn scriptie schrijven, maar kon ik tegelijkertijd praktijkervaring op doen. Vanaf dag 1 kreeg ik bij Rembrandt veel verantwoordelijkheid en klantcontact. In mijn eerste week zat ik aan tafel bij een prospect en in mijn eerste maand maakte ik als voorwaardig lid actief deel uit van een dealteam. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het maken van de waardering, het opstellen van het informatiememorandum en het directe contact met de cliënt. Een internship bij Rembrandt is zwaar, maar bovenal ontzettend leerzaam.

 

My rating