MBA Roland Berger

MBA Ronald Berger
- On 27 November 2014
Rating
MBA Roland Berger https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/mba-roland-berger-0 4
4

‘Mijn naam is Robert van den Breemer (29) en ik heb in Groningen Technische Bedrijfswetenschappen, Corporate Finance en Filosofie gestudeerd. Na bijna drie jaar bij Roland Berger gewerkt te hebben besloot ik een MBA te gaan doen om een aantal zaken op te frissen en veel nieuwe dingen bij te leren. Een tweejarige MBA had mijn voorkeur, net als Europa. Ik koos voor IESE Business School waardoor ik in september 2011 in het zonnige Barcelona aan mijn MBA begon.

Het eerste jaar bestaat uit een vast programma met finance, marketing en operations vakken maar ook HR, leiderschap en business ethics. Het tweede jaar bestaat uit keuze vakken en daarin ben ik verder op de finance en de operations doorgegaan. Naast college op de campus in Barcelona heb ik ook een week op de campus in Sao Paulo, een week op de campus in Singapore en een week bij CEIBS (Shanghai) college gehad. Allemaal erg leuke ervaringen die de toch al internationale MBA net weer wat extra's geven. Als onderdeel van het tweede jaar van mijn MBA heb ik ook een zomerstage gedaan in Amsterdam bij H2 Equity Partners.

Naast alle inhoudelijke onderdelen kijk ik vooral terug op een fantastische tijd. Ik heb namelijk niet alleen veel geleerd maar vooral ook heel veel genoten. Veel gereisd, veel meegemaakt en een enorm leuke en interessante groep mensen ontmoet, nieuwe vrienden voor het leven.

1 mei 2013 ben ik weer begonnen bij Roland Berger in Amsterdam. De komende tijd zal ik vooral in de operations, restructuring en agro sector aan de slag gaan. Daarnaast zal ik mij bezig houden met onze Amsterdamse voetbal practice en recruiting.

Als ik nu terug kijk denk ik dat ik een uitstekende keus heb gemaakt. De MBA was zeer leerzaam met interessante vakken en een enorm diverse, ambitieuze en vooral leuke groep mede studenten en dat alles in een prachtige stad. Ik zou iedereen die een MBA overweegt en de kans krijgt om het te doen het dan ook ten zeerste aanraden!’ 

My rating