Menselijk element in de motivatiebrief

Menselijk element in de motivatiebrief
- On 03 September 2014
Rating
Menselijk element in de motivatiebrief https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/menselijk-element-de-motivatiebrief 3
3

Het is de bedoeling van een motivatiebrief om daarin je prestaties, aspiraties en doelen over te brengen op het bedrijf. Het is moeilijk om deze factoren in de brief te zetten zonder arrogant over te komen. Toch is het belangrijk om zelfverzekerd over te komen in je brief. Je houding en bekwaamheid zijn aspecten die goed naar voren moeten komen bij de nieuwe werkgever.

De motivatiebrief is de kans om je verleden, heden en toekomst te schetsen bij het bedrijf en hiermee indruk te maken. Voornamelijk je prestaties en doelen moeten zorgen dat je uitgenodigd wordt op gesprek en daarna ook wordt aangenomen. Teveel arrogantie schrikt de werkgever waarschijnlijk af en hij of zij zal dan ook geen positief beeld hebben van jou.

De motivatiebrief is een goed element om te zien of de kandidaat in het bedrijf past en je mate van prestatie zal daar aan bijdragen. Wanneer jou drang naar prestatie net zo hoog ligt als bij het bedrijf waar je solliciteert zullen zij dit als positief ervaren. 

My rating