Mijn eerste stapjes bij Adviestalent

Mijn eerste stapjes bij Adviestalent
- On 20 February 2015
Rating
Mijn eerste stapjes bij Adviestalent https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/mijn-eerste-stapjes-bij-adviestalent 4
4

Ellen Bakker werkt bij Adviestalent en vertelt hieronder over haar werkervaringen bij dit bedrijf. 

Die beruchte eerste werkweek. Waarin je weekgemiddelde van ‘ik weet het niet’ vragen op 50+ ligt. En je vooral zoekende bent en probeert je draai te vinden.

Nou, niet bij Adviestalent! Met een opleidingsdag viel ik meteen met mijn neus in de boter. Ik hoorde sterke meningen, interessante visies, innovatieve ideeën en eerlijke en open feedback. Geen gedraai en gedoe, maar zeggen waar het op staat. Ik ga tijdens deze opleiding leren veranderen en anders kijken naar complexiteit. Met als voorbeeld: welke kleur (Leon de Caluwé) ben ik en welke leiderschapstijlen moet ik wanneer inzetten? En hoe doe ik dit? Mijn interesse is gewekt, ik wil meer leren!

Als kersverse adviestalent proef ik direct het ‘niet lullen, maar poetsen’-sfeertje. Sterker: het zou bij Adviestalent uitstekend groots op de muur geprojecteerd kunnen worden. Iets wat ik als nuchtere Kalenberger erg kan waarderen.

Een enthousiaste, resultaatgedreven teamplayer die overwogen risico’s niet mijdt, is hoe ik mijzelf omschrijf. Vanuit mijn passie wil ik mensen in beweging brengen, verbanden leggen en tot een concrete aanpak komen. Ik pak dingen doeltreffend, creatief en innovatief aan. En gelukkig maar, want die eigenschappen heb ik wel nodig in deze dynamische wereld.

Een dynamische wereld waarbij mijn cafeïnegehalte ondertussen op z’n max zit door alle kennismakingsgesprekken. Want bij Adviestalent geldt, iedereen wil je helpen en vertellen over zijn werk, maar je moet zelf het initiatief nemen. Veel koffiemomentjes dus!

En wat is het een feest om met collega’s te werken die in dezelfde levensfase zitten. Niet schromen om te zeggen: goh, vind jij het ook zo lastig om je werk en privé in balans te houden? Ineens vijf dagen per week werken is best wel zwaar, toch? En dat ik samenwerk met (en dus leer van) ervaren mensen (opdrachtgevers of adviseurs van Twynstra Gudde) maakt het feest compleet.

Ik wil tijdens mijn Adviesstalentperiode stappen zetten in mijn ontwikkeling op zowel persoonlijk- als werkvlak, en mij verbreden naar meer sectoren. Ik wil nog niet kiezen, en Adviestalent kan dit bieden doordat ze in veel sectoren werkzaam is. Ik vind de sector zorg daarin een prachtig werkgebied: verdiepend en pragmatisch, dicht bij de burger, dicht op de uitvoering en werk dat er toe doet. Voor de marktkring ‘zorg’ (doel: inspiratie en kennisdeling) heb ik dus ook gekozen, maar dit betekent niet dat ik geen opdrachten ga doen in andere sectoren! Ik wil werken in complexe projecten, wisselende omgevingen en met toffe collega’s.

De cirkel is voor mij rond, ik heb mijn plek gevonden. Best knap binnen een week toch!?

My rating