Mijn stage bij Eneco Internal Audit

Mijn stage bij Eneco Internal Audit
- On 08 January 2015
Rating
Mijn stage bij Eneco Internal Audit https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/mijn-stage-bij-eneco-internal-audit 4
4

Ricardo Donks heeft zijn afstudeerstage gelopen bij Eneco Internal Audit.

Afgelopen juli heb ik mijn opleiding (Financial Services Management) aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Onderdeel van de opleiding is het schrijven van een scriptie bij een afstudeerbedrijf.

Binnen mijn opleiding is het gebruikelijk af te studeren binnen de financiële dienstverlening. Ik heb gekozen mijn scriptie, met als onderwerp risicomanagement en verzekeren, bij de afdeling Internal Audit van Eneco te schrijven. Dit bleek achteraf gezien een zeer goede keuze. Een interessante afdeling binnen een mooi bedrijf en een enerverende sector maakten mijn afstudeerperiode tot een erg leuke en leerzame periode.

Op mijn plek bij Internal Audit

In januari ging mijn afstudeerperiode van start. Ik had geen idee wat ik moest verwachten van de energiesector en de afdeling Internal Audit. De eerste weken van de afstudeerperiode stonden dan ook vooral in het teken van oriënteren en kennismaken met de energiesector, Eneco en de afdeling. Het was niet lastig om mijn plek te vinden binnen Internal Audit en Eneco omdat ik bij veel activiteiten werd betrokken, zoals evenementen van IIA Young Professionals en Eneco-specifieke activiteiten. Collega’s van Internal Audit vingen me goed op en iedereen was bereid me te helpen wanneer dat nodig was. Daarnaast was de sfeer zeer prettig en ik had het idee dat ik meer als collega werd gezien dan student, wat niet altijd bij ieder ander bedrijf het geval is.

Performance Improvement Programma

Naast het werken op de afdeling Internal Audit ben ik werkzaam geweest binnen een projectteam in het kader van het ‘Performance Improvement Programma’ van Eneco. Dit team had als onderwerp ‘Insurance Governance’ – het verzekeringsbeleid – van de Eneco Groep.De mogelijkheid deel te nemen binnen dit projectteam heeft een erg positieve invloed gehad op het schrijven van mijn scriptie. Daarnaast heeft niet alleen deelname binnen het team, maar ook het opleveren van producten voor het team, gezorgd dat ik het gevoel had daadwerkelijk een toegevoegde waarde leverde binnen het projectteam. De afstudeeropdracht was zeer uitdagend en geen dag was gedurende de afstudeerperiode hetzelfde.

Lees hier verder.

My rating