Misconcepties over solliciteren - cv en gebeld worden

Misconcepties over solliciteren - cv en gebeld worden
- On 04 September 2014
Rating
Misconcepties over solliciteren - cv en gebeld worden https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/misconcepties-over-solliciteren-cv-en-gebeld-worden 0
0

Eindelijk vrij van al die academische rompslomp en vrij om te gaan doen waar je echt zin in hebt. En tijd om een baan te gaan zoeken die je leuk vindt. De manier waarop veel mensen dit doen is via vrienden en familie hun lijntjes uitgooien op zoek naar een geschikte baan. Maar via deze manier komen veel mensen ook aan tips en wijsheden hoe ze hun aankomende interview tot het beste resultaat kunnen leiden. Tips die goed van pas kunnen komen ook tips die wellicht niet meer passen in het dagelijkse beeld van banen of tips die niet van toepassing zijn op de baan waar jij voor solliciteert. 

Je cv mag niet langer zijn dan één pagina
Hoe vaak heb je de tip wel niet gehad, je cv moet niet langer zijn dan één A4’tje. En wel om de reden dat wanneer hij langer is, recruiters hem grotendeels toch niet lezen. Dit is niet waar. Het is beter je cv te verspreiden over twee pagina’s dan wanneer je al je informatie op een A4 probeert te proppen. Wat je niet wil is een lettertype negen omdat het anders niet past. Twee A4’tjes met informatie is dus nog goed te doen, probeer dat als maximum lengte aan te houden.

Word je niet gebeld? Dan ben je het niet geworden.
Je hebt je applicatie ingestuurd, je hebt een paar dagen gewacht en na vier dagen heb je nog steeds niets van de organisatie gehoord. Dan zal ik het wel niet geworden zijn denk je dan. Dat hoeft dus helemaal niet het geval te zijn. Recruiters zijn vaak druk bezig en bellen pas wanneer de deadline voor aanmeldingen is geweest. Als je na een week nog niets van ze gehoord hebt kun je natuurlik altijd een herinnering over de mail sturen en vragen of ze je documenten hebben ontvangen. Dan krijg je vanzelf antwoord op de vraag of ze nog bezig zijn met recruiten of dat er al iemand is aangenomen. 

My rating