Misconcepties over solliciteren - geschikte persoon en beleefd zijn

Misconcepties over solliciteren - geschikte persoon en beleefd zijn
- On 04 September 2014
Rating
Misconcepties over solliciteren - geschikte persoon en beleefd zijn https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/misconcepties-over-solliciteren-geschikte-persoon-en-beleefd-zijn 0
0

Eindelijk vrij van al die academische rompslomp en vrij om te gaan doen waar je echt zin in hebt. En tijd om een baan te gaan zoeken die je leuk vindt. De manier waarop veel mensen dit doen is via vrienden en familie hun lijntjes uitgooien op zoek naar een geschikte baan. Maar via deze manier komen veel mensen ook aan tips en wijsheden hoe ze hun aankomende interview tot het beste resultaat kunnen leiden. Tips die goed van pas kunnen komen ook tips die wellicht niet meer passen in het dagelijkse beeld van banen of tips die niet van toepassing zijn op de baan waar jij voor solliciteert. Met dit artikel geven we je het derde en tevens laatste deel van acht algemene misconcepties over solliciteren.

De persoon die het meest geschikt is krijgt de baan
Natuurlijk, als je alle kwalificaties hebt heb je een voorsprong op de rest van de sollicitanten maar vergeet dat een sollicitatie gesprek een beetje hetzelfde is als een date. Je mag dan misschien niet de beste zijn tussen alle kandidaten maar als je een goed klik hebt met de interviewer is er een goede kans dat je alsnog uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek.  Je moet immers wel een goede en leuke toevoeging zijn aan het team en het bedrijf, ze hebben geen zin in een op papier geweldig persoon maar iemand die op de werkvloer een sfeerspons is.

Altijd een drankje accepteren wanneer deze wordt aangeboden
Interviewers kunnen je nog wel eens een drankje aanbieden wanneer je aankomt. Ze vragen dan of je behoefte hebt aan een kopje thee of koffie. Al hoewel het als beleeft gezien wordt om deze aan te nemen is het niet altijd handig. Wanneer deze al binnen handbereik is, is het geen probleem maar wanneer je de interviewer naar de andere kant van het pand moet sturen om iets te halen kun je het drankje beter afslaan. Jij bent daar immers om de recruiter er van te overtuigen dat je geschikt bent voor de baan niet om te theeleuten.

My rating