Misconcepties over solliciteren - Interviewer, vragen en passie

Misconcepties over solliciteren - Interviewer, vragen en passie
- On 04 September 2014
Rating
Misconcepties over solliciteren - Interviewer, vragen en passie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/misconcepties-over-solliciteren-interviewer-vragen-en-passie 0
0

Eindelijk vrij van al die academische rompslomp en vrij om te gaan doen waar je echt zin in hebt. En tijd om een baan te gaan zoeken die je leuk vindt. De manier waarop veel mensen dit doen is via vrienden en familie hun lijntjes uitgooien op zoek naar een geschikte baan. Maar via deze manier komen veel mensen ook aan tips en wijsheden hoe ze hun aankomende interview tot het beste resultaat kunnen leiden. Tips die goed van pas kunnen komen ook tips die wellicht niet meer passen in het dagelijkse beeld van banen of tips die niet van toepassing zijn op de baan waar jij voor solliciteert. Met dit artikel geven we je het tweede deel van 8 algemene misconcepties over solliciteren.

De persoon die je interviewt is op en top voorbereid
Al hoewel wij ons als sollicitant altijd goed voorbereiden is dat voor de interviewer een ander verhaal. Deze heeft vaak weinig tijd en zullen maar even stil staan bij het feit dat ze zo iemand moeten interviewen. Ze zullen je cv waarschijnlijk niet grondig hebben doorgelezen. Gebruik dit feit om jezelf dus goed neer te zetten en dingen over jezelf te vertellen die ook niet in je cv staan. Laat jezelf uit de groep springen. Wees ook voorbereid om vragen te beantwoorden die ze in je cv kunnen opzoeken maar die laten blijken dat ze je cv niet hebben doorgelezen.

Tijdens sollicitatie gesprekken worden altijd dezelfde vragen gesteld
Natuurlijk wil de interviewer de nodige dingen van je weten. Er zullen altijd een paar vragen zijn die je gesteld zal krijgen zoals : wat zijn je sterke punten, wat zijn je zwakkere punten. Maar soms zullen ze je ook hele rare vragen stellen. Zoals hoeveel pingpong ballen passen er in een Boeing 747? Vooral bij grotere bedrijven waar er veel competitie is zijn deze vragen populair. Ze laten zien wie er boek slim is en wie er creatief met zo'n vraag omgaat.

Uiterlijk doet er niet toe, de passie wel
Recruiters willen kandidaten die er fris, vol zelfvertrouwen, energiek en enthousiast bij lopen. Je hoeft er niet uit te zien als de prins op het witte paard maar persoonlijke verzorging en een net,  verzorgd voorkomen wordt zeer gewaardeerd. Het zal ook zeker deel uitmaken van hoe je als kandidaat wordt beoordeeld. 

My rating