Neus dicht en zwemmen maar. Nedap

Kantoor Nedap, abstracte foto, dak
- On 02 October 2014
Rating
Neus dicht en zwemmen maar. Nedap https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/neus-dicht-en-zwemmen-maar-nedap 0
0

Esther Megens - Marketeer

'Als marketingprofessional bij Nedap healthcare ben ik verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van de marketing- en communicatiestrategie van onze marktgroep. Als enige marketeer bij healthcare is het daarom helemaal mijn kindje. Als ik op vakantie ga, staat alles dus ook stil. Die vrijheid maar ook flinke verantwoordelijkheid vind ik heerlijk, maar kan ook lastig zijn. Zo heb ik de eerste twee zomers veel te weinig vakantie genomen omdat ik mijn werk niet goed kon loslaten. Twee weken per jaar vond ik al veel. Nu heb ik er geen problemen meer mee en heb ik voor het eerst zelfs een rondreis gemaakt. Het werk gaat je door ervaring ook steeds makkelijker af. Maar het leuke; bij Nedap verveelt het nooit!'

Er was nog geen marketeer of marketingplan bij Nedap healthcare toen ik vierenhalf jaar geleden begon. Mijn taak was de gehele marketing opzetten en meteen een imagoverandering doorvoeren. Een flinke uitdaging! Stapje voor stapje heb ik alles opgepakt en opgezet: van nieuwsbrieven tot campagnes en van brochures tot de jaarlijkse klantendag. En dat zonder strakke richtlijnen en met alle vrijheid. Geweldig om te doen vond ik dat! Ik zou nooit meer zonder deze vrijheid willen.

Zwemmen of verdrinken

Via internet kwam ik bij Nedap terecht. Bij mijn vorige werkgevers ging alles volgens vaste patronen en regels,. Als je meer wilde doen of wilde groeien dan moest dat wel volgens het POP-plan gaan. Echt een verschrikking. Gelukkig kwam ik terecht bij Nedap. Toen ik hier begon en meteen in het diepe werd gegooid, voelde ik mij als een vis in het water. Maar je moet wel tegen die vrijheid en verantwoordelijk kunnen. Als je verwacht dat je aan het handje wordt gehouden, dan ben je binnen twee jaar weer weg.

Inwerkuurtje

Mijn inwerkperiode duurde één ochtend. En bestond vooral uit een collega van sales die mij uitlegde hoe de zorg in elkaar zit. Daarna ben ik zelf gaan praten met collega’s die al ‘iets’ aan marketing hadden gedaan. Voordat ik er was, deed iedereen namelijk een stukje marketing. Inmiddels hebben alle marktgroepen binnen Nedap marketeers in dienst. Mijn baan bij Nedap is mijn eerste echte marketingbaan. Tijdens mijn twee banen voorafgaand aan Nedap had ik geleerd dat je moet doen waar je hart ligt en door mijn twee marketingstudies ging het werk bij Nedap mij van het begin af aan goed af. Ik voelde mij hier meteen op m’n plek. 

My rating