Oogcontact

Oogcontact
- On 05 September 2014
Rating
Oogcontact https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/oogcontact 0
0

Waar kijk je naar en wie kijk je aan tijdens een sollicitatiegesprek? Het is belangrijk dat wanneer je een sollicitatiegesprek voert waarin je tegenover meerdere gesprekspartners zit, je iedereen even vaak en even lang aankijkt.

Door iemand aan te kijken, geef je aan dat je hem of haar vertrouwt. Doormiddel van oogcontact kun je het gesprek zelfs ook nog een beetje sturen, aankijken en wegkijken dienen als het ware voor jou als punten en komma’s. Met oogcontact kun je laten zien dat je geïnteresseerd bent in het verhaal van je gesprekspartner en door iedereen aan te kijken wanneer je zelf spreekt straal je openheid uit.

Zorg daarom dat als één van je gesprekspartners spreekt, je hem altijd aankijkt totdat hij stopt met praten, hierdoor geef je aan dat je luistert. Je kunt hem doormiddel van knikken aanmoedigen verder te spreken. Waarschijnlijk zal hij zijn collega’s tijdens het spreken ook meerdere malen aankijken, maar telkens als hij iets wilt benadrukken zal hij zich weer tot jou richten.

Als je een vraag beantwoordt, kijk je eerst de vraagsteller aan, maar terwijl je spreekt kun je ook even beurtelings de andere gesprekspartners aankijken. Aan het eind van je antwoord en als je iets wilt benadrukken kijk je weer de vraagsteller aan. 

My rating