Parfum op tijdens sollicitatiegesprek

Parfum op tijdens sollicitatiegesprek
- On 03 September 2014
Rating
Parfum op tijdens sollicitatiegesprek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/parfum-op-tijdens-sollicitatiegesprek 0
0

Goed voor de dag komen, dat wil natuurlijk iedereen. Maar voor een sollicitatiegesprek doen de meesten nog net even extra hun best. Is het verstandig om een luchtje op te doen? Er zijn vele argumenten voor, maar bijna net zoveel tegen het dragen van parfum naar je eerste gesprek. Je zal hierna snel genoeg weten of je een flinke spray extra moet gebruiken of juist niet.

Het is een feit dat mensen zich zelfverzekerder voelen wanneer ze parfum dragen. Geuren zijn persoonlijk en iedereen heeft een andere smaak. Hier ligt dan ook meteen het probleem. Wat de een als lekker ervaart, vindt de ander misschien wel helemaal niks. Dit maakt de kwestie ook zo lastig. Neem je het risico een parfum op te spuiten, in de hoop dat de potentiële werknemer dit ook als prettig ervaart of niet? Het is verstandig om er voor te kiezen dit risico niet te nemen. Het zou namelijk zonde zijn als je de baan misloopt vanwege je geurtje.

Geuren werken onbewust op ons gedrag. Als je toch graag een parfum wilt dragen zodat je zelfverzekerder overkomt, kies dan voor een milde geur. Als je hem zelf net nog kan ruiken is het precies goed. 

My rating