Persoonlijk profiel op internet

Persoonlijk profiel op internet
- On 05 September 2014
Rating
Persoonlijk profiel op internet https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/persoonlijk-profiel-op-internet 0
0

Via een online profiel kan jij gevonden worden door een potentiële werkgever. Op de meeste vacaturesites kun je behalve het zoeken naar beschikbare vacatures, ook een persoonlijk profiel opstellen. In een persoonlijk profiel kun je informatie over jezelf kenbaar maken betreffende je opleiding, wat je werkervaring is, wat voor werk je zoekt e.d. Net als bij online sollicitatieformulieren kan het per vacaturesite verschillen welke informatie je kan invullen. Op deze sites kan je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Daarom hieronder een aantal tips voor online profielen om gemiste kansen te voorkomen.

  • Werkgevers die op deze manier van vacaturesites gebruik maken, komen regelmatig terug om tussen de profielen te zoeken. Zorg er dus voor dat je je profiel actief beheert en up to date houd. Het zou namelijk zonde zijn als een werkgever aan je profiel voorbij gaat omdat je meest recente werkervaring of diploma nog niet op je profiel staat terwijl dat nu net was waar hij of zij naar op zoek gaat. Of omdat je nog niet had aangegeven dat je inmiddels ook geïnteresseerd bent in andere functies. Omgekeerd is het natuurlijk spijtig als je benaderd wordt voor een vacature die helemaal niet bij je past omdat de informatie op je profiel zwaar verouderd is.
  • Werkgevers die persoonlijke profielen gebruiken om geschikte kandidaten voor hun vacatures te vinden, zoeken d.m.v. zoekwoorden in het gehele bestand van profielen. Deze zoektermen kunnen gericht zijn op algemene trefwoorden, maar ook op functie, branche, opleiding of locatie. Het is dus zaak dat jouw profiel daarbij naar voren komt. Vul daarom je profiel altijd zo volledig mogelijk in.
  • Houd ook je cv dat eventueel aan je profiel gekoppeld hebt up to date.
My rating