Piter-Jan Goodijk, Talent Program Young Colfield

Roze, geel, groen, plaknotities
- On 02 October 2014
Rating
Piter-Jan Goodijk, Talent Program Young Colfield https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/piter-jan-goodijk-talent-program-young-colfield 0
0

Opdracht vol diversiteit

Ik ben voor mijn eerste opdracht aan de slag gegaan bij ICTU; een stichting van en voor overheden, opgezet door het ministerie van BZK en de Vereniging der Nederlandse Gemeenten (VNG). In opdracht van overheden werken ze aan zeer verschillende vraagstukken, vaak met een ICT-component.

Een groot deel van mijn werkzaamheden verricht ik voor de Nationale Politie, een grote klant van ICTU die zich beweegt in een erg veranderende en boeiende context. De forse kritiek op de informatievoorziening bij de Politie en het besluit uit Den Haag om de 26 afzonderlijke politiekorpsen om te smeden tot één Nationale Politie vormen de directe aanleiding voor de opdrachten van ICTU. Ik ondersteun de vier projectleiders die vanuit ICTU nu bij de politie de nieuwe informatievoorziening vormgeven.

Daarnaast help ik een senior partner bij QNH in het uitzetten van proposities op het gebied van Batenmanagement; een implementatie-filosofie over hoe je (ICT-)producten het best zou kunnen ontwerpen, implementeren, monitoren en hergebruiken. De laatste opdracht was het vormgeven van een kosten-baten analyse voor adresgerelateerde fraudebestrijding voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hierin vervul ik dan meer de rol van een junior consultant.
Ik zie het als een uitdagende en zeer gevarieerde opdracht, die me de kans geeft veel verschillende publieke organisaties (en hun kopstukken) te ontdekken, in aanraking te komen met nieuwe inhoud (zoals ICT), en te leren vragen en verantwoordelijkheden te managen zonder in te boeten op de kwaliteit van inhoudelijke stukken.

My rating