Procescontroller - young professional traineeship LB Rabobank

Procescontroller - young professional traineeship LB Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Procescontroller - young professional traineeship LB Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/procescontroller-young-professional-traineeship-lb-rabobank 2
2

“In het begin had ik wat moeite met de trainingen en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling binnen het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken. Je moet er heel open zijn, je bloot geven. Dat vond ik lastig. Maar fouten maken mag. Ook op het werk geeft mijn mentor daar de ruimte voor. Zo kun je jezelf in een veilige omgeving heel goed ontwikkelen. Ik ben dan ook heel enthousiast over het traject. Over de begeleiding, de combinatie van werken en leren, over het werken aan je competenties. En over de Rabobank. De ontwikkelmogelijkheden hier zijn heel goed, net zoals de arbeidsvoorwaarden en de cultuur. Je kunt elkaar hier op een open manier op elkaars verantwoordelijkheden aanspreken.”

Goede keuze

“Ik kende de Rabobank van een stage tijdens mijn studie Recht en Management. Na mijn studie wees een vriendin me op het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken. Zij zat zelf in het traject en vond het echt iets voor mij. Ze had gelijk. Ik wist in het begin eigenlijk niet zo goed wat ik wilde: bedrijven, particulieren of bedrijfsmanagement. In overleg heb ik gekozen voor bedrijfsmanagement, omdat ik gestructureerd en precies ben en graag aan de kwaliteit van de organisatie werk. Bovendien vind ik het fijn om een brede blik te hebben, ik houd niet zo van specialistisch werk. Ik ben als procescontroller Particulieren aan de slag gegaan; het bleek de goede keuze voor mij.”

Sparringpartner

“Als procescontroller werk ik mee aan de risicobeheersing binnen de bank en voer ik controles uit. Meer en meer ben ik ook betrokken aan de voorkant, bij de invoering van nieuwe processen. Ik ondersteun bij de invoering, kijk waar knelpunten liggen en los die samen met de collega’s op de afdelingen op. Ook monitor ik de voortgang: waar gaat het goed, waar zijn verbeteringen mogelijk. Daarover informeer ik het management. Ook geef ik adviezen voor mogelijke oplossingen. Ik ben dus steeds meer sparringpartner. Het is een interessante baan waarin ik de komende jaren nog veel kan leren.”

My rating