Project Manager Resources Accenture

Werken als Project Manager Resources Accenture bij Accenture
- On 28 November 2014
Rating
Project Manager Resources Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/project-manager-resources-accenture 0
0

Wat ik doe

Ik werk als projectmanager aan opdrachten voor, bij en met klanten in de energiesector. Ik heb ze bijna allemaal gezien in Nederland, zou je bijna kunnen zeggen. En daarbuiten, een project voor een energie (olie) distributeur vanuit Genève, waar we wereldwijd een Contract- en Finance systeem hebben geïmplementeerd. Ik ben daarvoor in meerdere landen geweest om in workshops de requirements te verzamelen voor de functionele designs van wat uiteindelijk gebouwd moest worden. En in Angola heb ik toen ook de go-live voorbereid en de laatste testen, afstemming en oplossingen begeleid.

Hier in Nederland heb ik gewerkt aan impact analyses voor verschillende Utilities bedrijven toen de nieuwe wetgeving voor splitsing van leverings- en netbeheerbedrijven werd ingevoerd. Ook heb ik een Europese aanbesteding begeleid voor de softwareselectie voor een SCADA systeem. Daarnaast heb ik gewerkt aan blueprints en procesontwerp voor het inrichten van nieuwe IT oplossingen die dat moeten ondersteunen. Van CRM, tot Contract Management en Trading & Risk Management.

Ik doe ook nog graag dingen naast het projectwerk; trainen en coachen van collega’s, workshops voor nieuwe klantvoorstellen en het inzetten van mogelijkheden voor ‘goede doelen-werk.’

Mijn advies

Durf te kiezen voor een uitdagende carrière bij Accenture. Het daagt je uit om je kennis steeds in te zetten voor uitdagende vraagstukken, nieuwe kennis op te doen, je netwerk te vergroten en daarmee relevant te zijn voor oplossingen, verbeteringen en zelfs vernieuwing van organisaties. Het biedt je ongetwijfeld kansen – al was het maar om het eens te proberen – op domeinen waar je nog niet eerder hebt gewerkt. En daar krijg je bijna altijd energie van.

Een dag in mijn leven

Een werkdag op een project bij een klant bestaat voor mij uit vergaderen, overleggen en plannen maken. De mensen waar ik dat mee samen doe, zijn collega’s van de klanten waar we werken en eigen, vaak internationale, collega’s.

Maar een dag kan voor mij ook juist bestaan uit het doen van de voorbereiding met collega’s en professionele trainingscoaches om vervolgens 2 weken training te geven aan junior collega’s over projectmanagement, communicatie skills en shareholder value. Of op een avond in een focus groep de Utilities markt en trends doornemen.

Of een dag – of 2 dagen – waarin ik samen met Managing Directors en de board van een klant een workshop over innovatie doe. Zowel over nieuwste technologieën en de toepassingen, als innovatief ondernemen. Waarbij ik de klant ook verschillende showcases laat zien, in ons Technology Lab in Sophia Antipolis, Zuid-Frankrijk!

My rating