Projectmanager Business Change ING

Projectmanager Business Change
- On 22 January 2015
Rating
Projectmanager Business Change ING https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/projectmanager-business-change-ing 4
4

Laura van de Graaf is  Projectmanager bij Business Change en werkt sinds maart 2011 bij ING, in deze functie.

‘Na te hebben gewerkt in de consultancy en binnen de overheid gaf een mooie reis door Canada me de gelegenheid om na te denken over een nieuwe uitdaging. De passie voor ‘change’ was duidelijk, maar ik was vooral nog op zoek naar de juiste omgeving. Ik wilde graag werken binnen een commerciële, resultaatgerichte omgeving, maar mét maatschappelijke relevantie. 

Op dat moment bedacht ik me voor het eerst dat een bank een passende optie zou kunnen zijn. Na mijn reis ben ik mij hier verder op gaan oriënteren. Via de vacaturesite van ING kwam ik in contact met de afdeling Business Change, de afdeling waar ik sinds begin 2011 met veel plezier werk. 

Verandervragen

Interne opdrachtgevers kunnen bij Business Change terecht met verandervragen op allerlei gebied, binnen alle mogelijke onderdelen van de bank. Samen met de opdrachtgever is onze afdeling verantwoordelijk voor de veranderaanpak en het te bereiken resultaat. De grote afwisseling maakt mijn werk uitdagend. Elk nieuw project voelt bijna als een nieuwe baan. Dat is soms best pittig, maar bovenal erg leuk.

Tastbaar resultaat

Een heel mooi traject waarbij ik betrokken ben is een programma waarin we alle klantprocessen toetsen aan 10 principes op het gebied van klantvriendelijkheid en gebruiksgemak. De bestaande klantprocessen worden vervolgens herontworpen en gebouwd in scrumteams. Ik ben verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe processen binnen alle kanalen van ING. We zetten concrete, tastbare resultaten neer. Zo brengen we in veel gevallen de tientallen vragen die onze klant handmatig moest invullen terug naar slechts enkele clicks. Daar kan ik echt enthousiast van worden.’

My rating