PwC New York & Sydney 1

Gekleurde lichtstrepen
- On 04 December 2014
Rating
PwC New York & Sydney 1 https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/pwc-new-york-sydney-1 0
0

Pieter Bas vertelt over zijn ervaringen van het werken voor PwC in New York en Sidney.

‘Nadat ik vijf jaar bij kantoor Amsterdam gewerkt had en mijn opleiding voor registeraccountant afgerond had, was ik toe aan een nieuwe uitdaging: wonen en werken in het buitenland. Een life changing event. Sydney, Australië werd mijn nieuwe thuisbasis. Een van de mooiste steden ter wereld, Engelstalig, en met een sterke financial services sector waarin PwC marktleider is. De locals zijn zongebruind, relaxed, vol humor en het leven is er goed. De Australische economie, met name door haar natuurlijke bronnen, is een van de sterkste ter wereld en de welvarendheid is eraan af te zien. Ik woonde aan het strand en ging elke dag op een scooter naar m’n werk. Een fantastische lifestyle en droom die uitkwam. Uiteindelijk heb ik er vier jaar gezeten, veel geleerd, maar ook hard gewerkt. Ik heb een fantastische tijd gehad en uiteraard nieuwe mensen leren kennen.

‘Samen met mijn vriendin, die ik in Australië heb ontmoet, ben ik in 2011 naar de Verenigde Staten verhuisd. Sindsdien werk ik bij PwC New York. PwC houdt kantoor in Midtown en is ook hier marktleider in de financial services sector. New York is het epicentrum van de mondiale financiële macht en met 1.6 miljoen mensen is Manhattan een van de drukst bevolkte eilanden. De schaal waarop dingen in Amerika gebeuren, is groot. Enorm groot. Wederom een totaal andere omgeving. Maar wat voor een. Een bonte mix van verschillende mensen en culturen. Het leven is snel, mensen zijn gehaast en er gebeurt altijd wel wat. Werken in het weekend is voor velen eerder regel dan uitzondering. Er is een levendige Nederlandse community en het voetballen in Central Park op zaterdag is vaste prik voor mij. Heerlijk om even bij te komen van alle drukte van de week.

‘Het mooie aan PwC is dat het een wereldwijde organisatie is met een netwerk van member firms, met kantoren in 158 landen. Iedere member firm kent een afzonderlijke en onafhankelijke juridische entiteit met een lokale eigendomsstructuur en een lokale aansturing. Hierdoor kunnen systemen en processen verschillen en zijn bijvoorbeeld functietitels niet altijd hetzelfde. Wel is er een bepaalde mate van standaardisatie, bijvoorbeeld in de controlemethodologie en audit software die wereldwijd wordt uitgerold en toegepast. Ook gebruiken alle member firms dezelfde branding.'

My rating