Rabobank Traineeship - Toptraject

Rabobank Traineeship - Toptraject
- On 20 November 2014
Rating
Rabobank Traineeship - Toptraject https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/rabobank-traineeship-toptraject 3
3

“Na mijn hbo-studie Management, Economie en Recht ben ik als belastingadviseur bij een groot accountantskantoor gaan werken. Na een jaar wilde ik me breder ontwikkelen, maar de mogelijkheden bleken beperkt. De Rabobank had altijd al mijn interesse. Omdat het een bank is, ook de coöperatieve structuur met zelfstandige lokale Rabobanken sprak me aan. Bovendien had ik veel positieve verhalen gehoord over de ontwikkelmogelijkheden. Via internet kwam ik bij het Rabobank Young Profesional Traineeship Lokale Banken uit. In eerste instantie dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, omdat traineeships meestal alleen voor universitair opgeleiden zijn. Maar bij dit traineeship voor lokale Rabobanken het Young Professional Traineeship zijn ook hbo’ers welkom. Ik solliciteerde en werd aangenomen.”

Aan het stuur

“In overleg koos ik ervoor om als assistent accountmanager Private Banking aan de slag te gaan. In die functie bereid je gesprekken van de accountmanager voor, signaleer je commerciële kansen, werk je alles administratief uit en ben je eerste aanspreekpunt voor de klant. Een interessante functie, maar ik wilde toch liever zelf aan het stuur bij de klant zitten. Daarom heb ik tijdens mijn opleidingstraject ook lang stage gelopen bij n de financieel adviseurs. Ik kan nu veel beter mijn ei kwijt. Ik adviseer klanten vooral over hypotheken, maar ook over bijvoorbeeld pensioen en verzekeringen.”

Toptraject

“Het Rabobank Young Professional Traineeship is een toptraject. Bovendien is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, dat is een echte meerwaarde. Je leert jezelf kennen, ook leer je de kwaliteiten van anderen ontdekken. Het werken bij de Rabobank bevalt me zeer goed. De bank heeft een bijzondere structuur en cultuur, er heerst een goede sfeer en er wordt goed samengewerkt. Mensen zijn echt begaan met elkaar. Ik wil hier graag verder groeien. Als specialist of wellicht als leidinggevende. Er zijn zoveel mogelijkheden, je kunt alle kanten op. Dat vind ik heel bijzonder.”

My rating