Recruiters, waar letten ze op?

Recruiters, waar letten ze op?
- On 08 May 2015
Rating
Recruiters, waar letten ze op? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/recruiters-waar-letten-ze-op 4.666665
4.666665

Waar leg je de meeste nadruk op als je druk bezig bent met het zoeken van een baan en je je cv opstelt? Is dat je werkervaring? Je cijferlijsten? Of wellicht je nevenactiviteiten? In dit artikel zullen drie recruiters kort uitleggen waar zij op letten en wat belangrijk is voor het bedrijf.  

Allereerst Diane Breure, een recruiter voor ICT bedrijf Sogeti. Dit bedrijf is vooral op zoek naar bètastudenten die ze liever zelf test door middel van persoonlijkheidstesten en door naar je capaciteit te kijken. Cijferlijsten zijn niet doorslaggevend, net als honoursprogrammas of een tweede master. Alle drie zijn het niet dingen die een grote factor zijn in de sollicitatieprocedure. Waar echter wel waarde aan wordt gehecht zijn studiegerelateerde bijbanen. 

Bij GenDx in Utrecht is Roelien Brommersma werkende als recruiter. Ook zij zegt dat cijferlijsten niet alles bepalend zijn voor een sollicitant. Vooropleiding speelt daarentegen wel weer een grote rol. Om hier te kunnen werken wordt er van je verwacht dat je een master hebt gevolgd. Opleidingsniveau telt dus wel degelijk mee. Maar niet alleen je opleiding is van belang. Wil je hier aan de slag, dan moet je wel bij het bedrijf en de bedrijfscultuur passen. Hier verwachten ze dan ook van hun werknemers dat ze net als het kleine, snel groeiende bedrijf zijn, namelijk flexibel en een teamspeler.

Deloitte is een consultancy bedrijf dat juist wel weer veel waarde hecht aan formelere zaken. Cijferlijsten, je cv en motivatiebrief staan bij dit bedrijf juist in de spotlight. Naast de standaard meldingen zijn zij ook altijd geïnteresseerd in honourprogramma's, al zegt recruiter Liselotte Mulder dat er ook gekeken wordt naar je persoonlijke vorming en ontplooiing. Waarmee niet alleen de standaard nevenactiviteiten bedoeld worden zoals een studiegerelateerde bijbaan maar ook de ongewone dingen als een bestuursjaar, een tussenjaar in het buitenland, extra trainingen en stages of vrijwilligerswerk. 

My rating