Salarisonderhandelingen: durf te onderhandelen

Twee mensen bekijken een formulier
- On 10 May 2015
Rating
Salarisonderhandelingen: durf te onderhandelen https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/salarisonderhandelingen-durf-te-onderhandelen 0
0

Hoeveel ben jij waard? Zorg dat je weet wat je waard bent en neem met minder geen genoegen. Zorg dat je een reëel salaris krijgt, maar hoe doe je dat?

  1. Dubbel check voordat je een handtekening zet
    Als je besluit akkoord te gaan, zal de werkgever alle gemaakte afspraken op papier zetten. Lees je contract en je arbeidsvoorwaarden helemaal door voordat je de handtekening eronder zet. Check of echt alle afspraken die jullie gemaakt hebben op papier staan en laat ouders of van vrienden het ook even doornemen.
  2. Durf te onderhandelen
    Kom met sterke argumenten en voorbeelden die je van tevoren hebt verzameld. Zo weet je (potentiële) werkgever gelijk dat je je huiswerk hebt gedaan en dat je weet waar je over praat. Het is verstandig om je argumenten te doseren, als je gelijk je hele strategie weggeeft ben je je onderhandelingspositie snel kwijt. Laat je niet afschepen en kom met tegen biedingen. 

    Als je er echt niet uit komt, kom dan met creatieve oplossingen. Stel bijvoorbeeld voor om de verhoging een half jaar eerder in te laten gaan of onderhandel over je secundaire arbeidsvoorwaarden. Het belangrijkste tijdens het gesprek is: durf te onderhandelen. Bedenk je dat het nu of nooit is, als je eenmaal ja hebt gezegd, zal er de komende jaren weinig meer veranderen.

       Houd in je achterhoofd dat je niet meteen hoeft te reageren op een eventueel bod van je werkgever. Je kunt altijd vragen of je er thuis over na mag denken voordat je akkoord gaat.

My rating