Screeningsprocedure VGZ

Screeningsprocedure VGZ
- On 15 January 2015
Rating
Screeningsprocedure VGZ https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/screeningsprocedure-vgz 0
0

Screeningsprocedure

Iedereen moet de screening doen, of je nou solliciteert op een vaste baan of wordt ingehuurd als externe arbeidskracht. De screening maakt altijd deel uit van de sollicitatieprocedure, deels omdat dit verplicht is door het Besluit Integere Bedrijfsvoering en de Wet op het Financiële Toezicht en deels omdat het Verbond van Verzekeraars dit aanbeveelt. Bovendien vinden we zelf ook dat integriteit en veiligheid basisvereisten zijn, voor het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Hoe gaat een screening in zijn werk?

Tijdens een screening vragen we je om een vragenlijst in te vullen. Deze vragen zullen gaan over je algemene gegevens, je verleden en je nevenactiviteiten. Een Verklaring Omtrent Gedrag is ook een deel van de screening. Deze kun je aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van je gemeente. Uit deze verklaring moet blijken dat je verleden geen bezwaar oplevert voor een baan bij onze organisatie. Als laatste vragen we naar je referenties van je voormalige werkgevers in de afgelopen vijf jaar.

De resultaten

De screeningsprocedure vindt plaats tijdens je proeftijd. Je hebt dus voldoende tijd om deze te doorlopen. De uiteindelijke resultaten worden uiteraard met je besproken. Als je de procedure niet op tijd afrondt of als je resultaten negatief zijn moeten we helaas afscheid van je nemen. Als je de screening goed doorloopt ligt de weg naar een mooie carrière bij VGZ voor je open!

My rating