Scriptie schrijven PwC - proces

Scriptie schrijven PwC - proces
- On 04 December 2014
Rating
Scriptie schrijven PwC - proces https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/scriptie-schrijven-pwc-proces 0
0

‘Eén van de moeilijkste dingen aan het begin van het scriptie schrijven is het vinden van een onderwerp. Mij is verteld dat het belangrijk is dat je een onderwerp kiest dat je zelf ook interessant en leuk vindt. In de afgelopen zomervakantie ben ik daarom al op zoek gegaan naar een geschikt onderwerp. Uiteindelijk is mijn onderwerp geworden ‘De leesbaarheid van de risicoparagraaf van Nederlandse Beursgenoteerde ondernemingen in tijden van financiële crisis’.

‘Aan het begin van je scriptiestage bij een kantoor is het  vooral fijn dat je feedback krijgt van mensen op je onderwerp. Zowel vanuit PwC, als vanuit de Universiteit krijg je een begeleider toegewezen. Wat voor mij de doorslag gaf om de scriptie bij een kantoor te schrijven is dat je hierdoor ook al in contact komt met je collega’s en PwC zelf. Doordat je een kamer deelt met collega’s die al aan het werk zijn, krijg je ook al een beetje een beeld van wat je te wachten staat.

‘Wat mij de eerste dag al opviel op kantoor Utrecht is de informele sfeer tussen de collega’s. Veel collega’s kwamen de eerste week even langs om een praatje te maken met de scriptanten. Zij gaven aan dat we altijd bij hen terecht kunnen, mochten we vragen hebben of tijd hebben om een keer mee te gaan naar een klant. We ontvingen ook een uitnodiging voor het ASO-weekend (foto). Een Associates weekend op Ameland, waarin je jouw collega’s op een informele manier beter leert kennen. Ik ben nog niet klaar met het schrijven van mijn scriptie, maar ik raad het iedereen aan die scriptie gaat schrijven om dit bij een kantoor te doen!'

My rating