Selecteer de bedrijven waar je wilt solliciteren met zorg

Selecteer de bedrijven waar je wilt solliciteren met zorg
- On 05 September 2014
Rating
Selecteer de bedrijven waar je wilt solliciteren met zorg https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/selecteer-de-bedrijven-waar-je-wilt-solliciteren-met-zorg 0
0

De ideale werkgever is de organisatie waar je veel overlap treft tussen de bedrijfscultuur en jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses en ambities. Daarvoor zijn factoren als de grootte van het bedrijf, het gemiddelde opleidingsniveau, leeftijd van de werknemers, type business en structuur van het bedrijf van belang. Nu is de volgende stap in het proces om jouw referentiekader te schetsen en uiteindelijk te gaan bepalen welke bedrijven voldoen aan de referenties die jij ook echt belangrijk vindt en waar jij je het best bij voelt.

Door het uitgebreide onderzoek dat je hebt gedaan weet je nu hoe de sfeer is binnen de verschillende bedrijven, waar zij zich exact mee bezig houden en hoe zij worden gemanaged. Het belangrijkste is om nu te gaan bepalen wat voor jou het meest doorslaggevend is en nog belangrijker waar jij je het lekkerst bij voelt. Het is daarom ook niet aan te raden om maar wat in het wilde weg te gaan solliciteren en overal voor te gaan wat voorbij komt. Probeer altijd in het achterhoofd te houden wat jij belangrijk vindt bij je ideale werkgever en selecteer de partijen waarbij je wilt gaan solliciteren dan ook zorgvuldig daarop.

My rating