Selectiedag Young professional programma Koning & Hartman

Selectiedag Young professional programma
- On 03 February 2015
Rating
Selectiedag Young professional programma Koning & Hartman https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/selectiedag-young-professional-programma-koning-hartman 0
0

Sanne Smit: Na een periode van voorbereiding, lunchsessies en het selecteren van de meest geschikte kandidaten was het dan eindelijk zover: de YPP-selectiedag. De dag, dit jaar wederom in Delft, ging van start met 26 potentiële Young Professionals (YP’s). Samen met enkele andere collega YP’s (Judith Smits, Floris Schols en Juliette Hoogerhuis) hebben we de nieuwsgierige en enthousiaste kandidaten ontvangen. Na ondervraagd te zijn over wat hen allemaal te wachten zou staan en voornamelijk wat het assessment in zou gaan houden, zijn we verplaatst naar de conferentiezaal waar de dag van start ging met de dag planning en een aantal presentaties.

De aftrap van de selectie dag werd gedaan door Rob, Directeur HRM en algemene zaken, met een presentatie over Koning & Hartman. Aansluitend was het de beurt aan Stefany, Manager Operations, om het Young Professionals Programma (YPP) en de bijbehorende verwachtingen toe te lichten. Luisterend naar deze presentaties dacht ik aan mijn selectiedag zo’n 1,5 jaar geleden, toen ik daar met dezelfde gezonde spanning en nieuwsgierigheid zat te luisteren. Erg leuk om nu aan de andere kant te staan. Als extraatje was er vandaag de gelegenheid om inhoudelijk te horen hoe het YPP traject verloopt en hoe het wordt ervaren om YP te zijn. Juliette en Floris gaven met hun presentaties dit kijkje in de keuken.

Na alle informatie was er tijd voor een lunch. Althans, lunchen en de vele vragen beantwoorden van de kandidaten blijft toch een lastige combinatie. Gelukkig kregen we tijdens de lunch ondersteuning van Management en Directie, welke aanschoven voor het middag programma. De middag bestond uit een door John strak gepland programma met daarin een korte voorstelronde, assessment & presentatie, speeddates, bespreking van de PAPI-test uitkomsten en een vraag maar raak moment. Een vol programma dus. foto8Samen met Floris was ik verantwoordelijk om de kandidaten op tijd bij hun PAPI bespreking te laten verschijnen en tijdens het wachten vragen te beantwoorden. Vragen waren er meer dan voldoende. Door te helpen tijdens deze dag kun je je ervaring delen en kennis maken met misschien wel nieuwe collega’s. Iets wat voor kandidaten het beste beeld geeft van wat er mogelijk de komende twee jaar op hen staat te wachten, mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Na alle onderdelen precies binnen de tijd te hebben afgerond was er voor de kandidaten, maar natuurlijk ook voor alle Managers en Directieleden die alle kandidaten bij de diverse onderdelen aan de tand hebben gevoeld of geobserveerd, een gepaste en welverdiende afsluiting: borrel!

Terugkijkend op deze leuke, volle en goed georganiseerde dag is het nu afwachten: wie worden onze nieuwe YP collega’s!

My rating