Senior Business Process Professional Accenture

Werken als een Senior Business Process Professional bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Senior Business Process Professional Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/senior-business-process-professional-accenture 3
3

Wat ik doe
Ruim vier geleden ben ik als Business Process Professional bij Accenture gestart. Een ideale functie voor een starter, omdat je zo bij verschillende organisaties binnenkomt en veel leert in een korte tijd. Na twee jaar heb ik promotie gemaakt naar Senior waardoor er weer nieuwe kansen en uitdagingen kwamen.

Momenteel werk ik op een project bij een telecombedrijf. Een leuke maar grote uitdaging waarbij we als team ervoor zorgen dat er een goedlopend en doordacht proces is en daarnaast de opgelopen achterstand door het succes van het product wegwerken.

Het is erg uitdagend en interessant om voor Accenture te werken omdat zowel de projecten als de werkzaamheden erg afwisselend zijn. Zo heb ik ook bij een postbedrijf, een ander telecombedrijf, een oliemaatschappij, een veevoerbedrijf en weer bij een postbedrijf op een project gewerkt. Elk project geeft weer nieuwe kansen en mogelijkheden.

Een dag in mijn leven
Aangekomen op kantoor begint de hectiek veelal meteen. Geen access op de klantlocatie, porteringen uitstellen, monteur niet aanwezig, materialen niet op tijd geleverd. Op mijn huidige project heb ik de regie over orders voor een nieuw product van een telecomaanbieder. De dienst is nieuw, dus aan het gehele proces van de verwerking van de orders valt ook nog veel te verbeteren. Verder is geen dag hetzelfde! De uitdaging is om zowel het proces te structureren als in de productie mee te draaien.
Na alles opgelost te hebben, komt de werkdag ten einde. Nog even snel een order inplannen en dan van de avond gaan genieten!

Mijn advies
Mijn ervaringen binnen Accenture zijn erg positief, dus ik raad een potentiële Business Process Professional aan om er gewoon voor te gaan. Het is een ideale startfunctie voor een hbo’er omdat er veel projecten zijn voor verschillende organisaties. Je doet dus verschillende ervaringen op bij verschillende klanten, maar wel voor één werkgever. Daarnaast kan je veel trainingen volgen die voor jouw eigen loopbaan interessant zijn en kan je snel doorgroeien.

Mijn advies: wees zichtbaar, proactief en geef duidelijk aan wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken. Je wordt in dit proces begeleid door jouw eigen career counselor. Accenture biedt veel, maar je moet het wel zelf doen!

My rating