Sky is the limit? - Adviestalent

Sky is the limit? - Adviestalent
- On 20 February 2015
Rating
Sky is the limit? - Adviestalent https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sky-limit-adviestalent 4
4

Douwe is Junior Adviseur bij Adviestalent. Hij is hier twee jaar geleden begonnen. Lees hieronder meer over zijn ervaring.

Daar stond ik dan, twee jaar geleden. Zoals mensen dat zo mooi zeggen: ‘Aan het begin van mijn carrière’. Voor anderen leuk om te zeggen, voor mij vooral een zoektocht. Wat zoek ik in mijn eerste baan? Wil ik nu vooral geld verdienen, een mooie lease-auto rijden, juist weinig reistijd of de wereld verbeteren? Ik dacht er tijdens mijn afstuderen veel over na. Eén aspect was voor mij wel duidelijk. Ik wilde me vooral verder ontwikkelen; een steile leercurve. Maar, om eerlijk te zijn, had ik eigenlijk geen idee hoe het echt is om een steile leercurve te hebben. Na anderhalf jaar bij Adviestalent, kan ik zeggen hoe dat is.

 

Vallen en opstaan

In de functie van junior adviseur of in eigenlijk elke junior functie kan je veel dingen (nog) niet. Ik herinner me de eerste keer schaatsen. Dat was peentjes zweten. Vaak vallen en weer opstaan. Ook in mijn werk bij Adviestalent maakte en maak ik dat elke dag mee. Bij Adviestalent is het de ene week leren schaatsen bij een gemeente, de week erop leren skiën in een ziekenhuis om vervolgens te leren skeeleren bij een bank. Af en toe een blauwe plek dus. Gelukkig hoef je dat bij Adviestalent niet alleen te doen. De collega’s, de opleiding en de support van senior adviseurs bij Twynstra Gudde zijn als het ware een rekje bij het leren schaatsen. Behulpzaam, maar je zult het nog steeds zelf moeten leren.

 

Confronterend

De eerste stap in de ontwikkeling is weten wat je (nog) niet kan. Daarna kun je het pas verbeteren. Dat betekent een confrontatie met jezelf en dat is niet altijd leuk. Ik vergelijk het met het gevoel als je bij het schaatsen voor het eerste iemand pootje over ziet doen. Hij is veel sneller door de bocht. Zo kan ook een opleidingsdag of pittige opdracht je soms onzeker maken. De volgende stap om te verbeteren is het nieuwe gedrag uitproberen. Denk aan het zelf oefenen van pootje over. Dat vraagt lef en is soms stuntelen. Om het aan te leren blijft het een aandachtspunt. Een steile leercurve betekent dat je vaak met jezelf geconfronteerd wordt en je bewust onbekwaam voelt. Niet altijd even comfortabel.

 

Sky is the limit?

Als ik bovenstaande teruglees dan klinkt het bijna alsof ik negatief ben. Precies het tegenovergestelde is echter het geval. Kun je dat gevoel herinneren wanneer je voor het eerst de zwarte piste met succes afgaat? Of die eerste keer een echt snelle ronde schaatsen? Heerlijk! Dat maak ik ook mee bij Adviestalent. Korte tijd geleden ronde ik bijvoorbeeld mijn eerste klus als projectleider succesvol af. Vooraf zag ik er tegenop. Ik had nog geen idee hoe het aan te pakken. Uiteindelijk mocht het resultaat er zijn.

 

Adviestalent

Adviestalent geeft je de mogelijkheid veel vaardigheden en kennis op te doen. Een steile leercurve betekent dat je soms onderuit gaat en mensen tegenkomt die een stuk sneller door de bocht gaan. De ontwikkeling die je doormaakt is groot. Ik doe nu dingen die ik bij binnenkomst niet had gedacht te doen. Ik weet nu hoe een steile leercurve eruit ziet. Enige vraag die rest is: ‘waar houdt het op? Sky is the limit?

My rating