Sneak Peek met Roel

- On 13 September 2016
Rating
Sneak Peek met Roel https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sneak-peek-met-roel 5
5

Hoi Roel! Leuk om een dagje met je mee te kijken. Wat heb jij gestudeerd?
Ik heb de bachelor Financiele Economie afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de master Behavioral Economics and Game Theory aan de UvA.

Interessant. Wat doe je allemaal bij IKEA?
Op het moment ben ik Operation specialist bij inter-IKEA systems BV. Alle werknemers van IKEA wereldwijd kunnen gebruik maken van een aantal online diensten. Daar hoort een ondersteunend team bij waar ik deel van uitmaak. Dat betekent dat ik voor een deel vragen beantwoord die over die diensten binnenkomen, en me aan de andere kant bezig houd met de ontwikkeling van deze applicaties.

Hoe ziet een werkdag eruit?
7:00 Wekker (bij goed weer om 6:00 voor wat ochtendgolfjes in Scheveningen)
7:01 ontbijten met een bananenpannenkoekje
7:35 fris gedoucht in de auto naar Delft
8:30 aankomst IKEA, dagplanning maken
9:00 meeting over issues binnen Toolbox (1 van de online applicaties)
10:00 Koffie met Thomas en Ewart (van Young Colfield)
10:10 mailbox doorspitten en lopende vragen beantwoorden
11:30 Lunch (Zweedse entrecote met aardappeltjes en salade)
12:30 Nieuwe collega trainen
13:50 Nog een koffie met Thomas en Ewart
14:05 Team meeting
17:05 Einde werkdag

Wat vind je leuk aan je opdracht?
Leren wordt gestimuleerd bij IKEA. Zo mocht ik een aantal weken terug naar Almhult, de geboorteplaats van IKEA, om een aantal trainingssessies bij te wonen en een kijkje te nemen op de plek waar het voor de meubelgigant allemaal ooit begonnen is.
Verder werk ik samen met Ewart en Thomas, net als ik trainees bij Young Colfield bij IKEA, dat maakt dat het altijd gezellig is.

Welke uitdagingen kom je tegen?
Ik heb verre van een IT-achtergrond terwijl ik wel veel met IT werk op het moment. Dat is soms aanpoten en jezelf veel nieuwe dingen toe-eigenen in korte tijd. De opdracht staat ook niet in zijn geheel vast qua inhoud. Om het deel wat niet ingevuld is in te vullen met projecten die ik zelf interessant en leuk vind is ook een uitdaging

Wat heb je tot nu toe geleerd?
Plannen! Naast de projecten die we doen blijven er aan de lopende band vragen en op te lossen problemen binnenkomen. Om het heel kort door de bocht uit te leggen: aan de ene kant heb je to-do lijstjes die iedere vijf minuten veranderen, en aan de andere kant staan er dingen op de planning die pas over een maand gerealiseerd worden. Je energie en tijd tussen deze twee dingen verdelen is iets wat ik echt heb moeten leren hier op mijn opdracht.

Wat betekent het voor jou om Young Colfielder te zijn?
Veel Young Colfielders doorlopen dezelfde stappen bij verschillende bedrijven. Het is leuk om te horen hoe teamgenootjes dezelfde ontwikkelingen doormaken bij hun opdrachten, en jou inzicht te geven in hoe jij dingen aan kunt pakken. Zij het doordeweeks, of onder het genot van een biertje op de altijd gezellige vrijdagmiddagborrels!

My rating