Sneak Peek met Veronique

- On 13 September 2016
Rating
Sneak Peek met Veronique https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sneak-peek-met-veronique 5
5

Hoi Veronique, leuk dat we vandaag even met je mee mogen kijken! Kan je wat meer vertellen over jezelf en jouw opdracht?

Uiteraard! Ik ben afgestudeerd Bedrijfskundige met als masterspecialisatie Organizational Design en Development. Sinds september 2015 werk ik bij Young Colfield in het ABN IT Business Analyst Program. Als Business Analyst breng ik de wensen van de business (klant) in kaart en probeer hier, in samenwerking met IT (leverancier), een passende oplossing voor de vinden. In mijn functie is het dus belangrijk om met veel verschillende mensen te kunnen praten en mensen met elkaar te verbinden. Het samenkomen van hard skills en soft skills en het leren om een verbindende factor te zijn, is wat het programma zo leuk maakt.

Wat voor projecten doe je dan precies?

Een van mijn projecten gaat over het implementeren van een portfolio- en projectmanagement (PPM) tool. Mijn rol binnen het projectteam is het in kaart brengen van interfaces en datastromen tussen de nieuwe PPM tool en bestaande applicaties. Best lastig, want er zijn heel wat interfaces en nog veel meer datastromen! Een ander project, Marktmisbruik, heeft als doel de huidige processen te verbeteren om marktmisbruik te voorkomen. Leidend bij het inrichten van deze processen is de (vernieuwde) wereldwijde wet- en regelgeving. Het gave aan dit project is dat ik niet alleen leer over IT, maar ook de kans krijg te leren over de producten en services van de bank en over wereldwijde wet- en regelgeving hieromtrent. Mijn gemiddelde werkdag ziet er op dit moment zo uit:

08:30 – 09:00:    Binnenkomst, informeel bijpraten met collega’s over hun projecten
09:00 – 10:00:    Mail bijwerken en afspraken voorbereiden
10:00 – 12:00:    Gesprekken met stakeholders voor PPM project
12:00 – 12:30:    Lunch (rondje om Arena lopen met collega’s en onderweg broodje halen)
12:30 – 13:30:    Meeting project team PPM project: bespreken voortgang
13:30 – 14:00:    Éen op één gesprek met (project) manager
14:00 – 15:00:    Lezen documenten omtrent financiële producten en diensten
15:00 – 16:00:    BA plan schrijven Marktmisbruik
16:00 – 17:00:    BA kennissessie (topics zijn bijv. the cloud, knowledge sharing, virtual machines)
17:00 – 17:30:    Mail bijwerken

Hoe vind je het om bij ABN AMRO te werken?

Voor mij is het een hele inspirerende werkomgeving waar ik me de komende jaren kan ontwikkelen tot professional. Er zit ontzettend veel kennis binnen de bank en er zijn veel kansen om te groeien. Bovendien zijn de seniors waar ik mee samenwerk zeer bereid hun kennis en ervaring te delen. Waar de financiële sector eerst ver van mijn bed stond, voelt het nu steeds vertrouwder en dichterbij.

Wat valt je op in je rol?

Vooral de diversiteit binnen mijn team. Ik was even in de veronderstelling dat ik tussen alleen maar IT bikkels zou belanden, maar mijn team is zeer divers. Het merendeel is net als ik in 2015 gestart bij PR&I (People Regulations & Identity). Die afkoringen zijn misschien wel hetgeen waar ik het meest aan moet wennen.

Je dagelijks werk vindt plaats binnen de ABN AMRO. Wat helpt het je om ook een Young Colfielder te zijn?

Dit zijn vooral de intervisiesessies met medetrainees en de gesprekken met Nina, die met name over mijn persoonlijke groei gaan. Maar ook de maandelijkse sessies bij Young Colfield, over relevante en vaak dynamische onderwerpen, zoals (technische) innovatie, organisatiecultuur, werken vanuit je talent, of LEAN dragen bij aan het Young Colfield gevoel. Daar overheerst het gevoel van ‘een en al gezelligheid’, wat bij ABN wat minder is.

My rating