Social Media en solliciteren

Social Media en solliciteren
- On 05 September 2014
Rating
Social Media en solliciteren https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/social-media-en-solliciteren 0
0

Bij het vinden van een baan kan Social Media goed van pas komen. Via verschillende netwerksites als Facebook, Twitter en LinkedIn kan je makkelijk contact leggen met mensen die je kunnen helpen een baan te vinden. Natuurlijk worden deze sites ook door recruiters afgezocht naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures. In dit artikel hebben we voor je opgezocht hoe je Social Media kan gebruiken om de zoektocht te vergemakkelijken. 

Twitter

Twitter is zeer geschikt om direct contact te leggen met recruiters en bedrijven. Door het volgen van de bedrijven en recruiters en hun tweets ben je altijd op de hoogte van de meest recente vacatures. Er wordt op Twitter veel gebruik gemaakt van hashtags (#), deze laten zien dat de tweet over een bepaald onderwerp gaat. Hierdoor kan je makkelijk zoeken op specifieke vacatures, bijvoorbeeld door te zoeken op #vacature #marketing krijg je een lijst met marketing gerelateerde vacatures. Zelf kan je ook gebruikmaken van deze hashtags in jouw tweets, bijvoorbeeld: marketeer zkt #marketing #stage in #Amsterdam #sollicitatie. Zo ben je zichtbaar voor de recruiters die zoeken op #sollicitatie.  

Facebook

Hoewel Facebook niet echt bekend staat als een zakelijke netwerksite, maken toch veel bedrijven gebruik van dit medium. Door het aanmelden bij groepen en het 'liken' van pagina's, blijf je op de hoogte van de vacatures die de bedrijven op hun Facebook plaatsen. Door het zelf plaatsen van een status kan je Facebook ook gebruiken om door middel van je vriendennetwerk een baan te vinden. 

Let er op dat Facebook voor recruiters de ideale plek is om sollicitanten na te trekken. Alles wat je op Social Media plaatst is ook zichtbaar voor recruiters en wordt meegenomen in de beslissing om je voor een gesprek uit te nodigen of niet.

My rating