Social media: use it or lose it!

Zoveel verschillende opties; maar doe niet van alles een beetje!
- On 19 October 2014
Rating
Social media: use it or lose it! https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/social-media-use-it-or-lose-it 4
4

Social media vormt de essentie van de moderne maatschappij! Dit is misschien een lichtelijk gewaagde statement, maar je kunt niet ontkennen dat social media een wezenlijk onderdeel is van veel aspecten van het (bedrijfs)leven. Je hebt, als je gaat solliciteren, vast ook het advies gehoord: ga op social media! Je kunt niet meer zonder!

Als trainer in on- en offline personal branding geef ik dit advies ook graag. Als je niet op het internet te vinden bent, voelt het bijna alsof je niet bestaat. Bij het profileren van jezelf kun je social media uitstekend gebruiken om een boodschap over te brengen. Je toont jezelf als een modern, social actief persoon door veel gebruik te maken van social media.

Toch plaats ik in dit blog een kanttekening bij het standaard ‘ga op social media’ advies. Ik zie namelijk veel Twitteraccounts die een jaar lang geen berichten hebben gestuurd. LinkedInaccounts zonder enige informatie (niet eens een profielfoto). Ongebruikte Tumblraccounts. Wat toont dat? Sociale activiteit en een moderne houding? Alles behalve dat natuurlijk. Lege of ongebruikte socialmedia-accounts zijn een smet op je digitale profilering. Daarom gebruik ik het welbekende zinnetje: ‘use it or lose it’. Ga óf je accounts gebruiken, óf haal ze weg. Je hoeft niet op alle mogelijke kanalen aanwezig te zijn; je kunt beter actief zijn op één publiek medium dan inactief op allemaal.

Zorg op zijn minst voor een ingevuld LinkedInprofiel…

My rating